Bucătăria reprezintă de multe ori sufletul casei, locul unde toți membrii familiei se adună pentru a lua masa ori pentru a bea un pahar de vin cu prietenii. Fiind un spațiu atât de des utilizat, și cel în care primești musafiri, poate îți dorești uneori să îi conferi un aspect nou, mai modern, pentru a te bucura de toate facilitățile de care ai nevoie aici.

Există mai multe soluții la care poți apela pentru a da un suflu nou bucătăriei tale. Pentru aceasta nu ai nevoie de investiții considerabile sau de o renovare completă. Din contră, îi poți da un aspect modern, îmbunătățit dacă folosești câteva trucuri de efect. 

Îți prezentăm mai jos câteva dintre acestea.

Schimbă o parte din mobilă

Una dintre cele mai la îndemână soluții la care poți apela pentru a schimba aspectul bucătăriei tale, fără a fi nevoie să faci o renovare completă, este să înlocuiești anumite piese de mobilier. În cazul de față, poți să păstrezi doar masa de la vechea mobilă și să achiziționezi scaune de bucătărie noi și moderne, cu o formă ergonomică extrem de confortabilă pentru spate.

De exemplu, scaunele cu șezut alb și picioare subțiri, din lemn sau metal, de tip Scandinavia, sunt potrivite pentru orice stil de design, atât scandinav ori minimalist, cât și eclectic sau modern. La fel, materialele interesante sau mai neconvenționale precum plasticul transparent ori catifeaua vor arăta extrem de elegant, și pot fi adaptate la orice tip de configurație.  

Într-un spațiu de tip open space, separă zona de dining de cea de lucru cu ajutorul unor scaune înalte de bar, fie integral metalice, fie cu picioarele din metal și cu șezutul din lemn masiv. 

Înlocuiește fațetele de mobilier

În multe încăperi ale unei locuințe, există anumite obiecte de mobilier care merită să fie păstrate, și care vor căpăta un suflu nou prin câteva schimbări minore. Multe dintre astfel de piese vechi au avantajul că au o structură foarte solidă, iar din acest motiv poți decide să le păstrezi. Acest lucru îți poate aduce o economie mult mai mare față de situația în care ar trebui să cumperi seturi noi.

În cazul unei bucătării, este relativ simplu să păstrezi o mobilă veche, din lemn masiv sau MDF și să-i înlocuiești doar fațetele sau blatul. În schimb, culorile și textura potrivite, alese pe gustul tău, vor conferi o înfățișare cu totul nouă. 

Chiar și înlocuirea mânerelor de la ușile cabinetelor și dulapurilor cu unele elegante, metalice, aurii sau argintii, va avea un impact deosebit, în special la mobila în nuanțe închise!

Folosește accesorii decorative

Dacă în bucătărie te bucuri de loc suficient și poți renunța la anumite piese de mobilier, aranjează pe perete câteva etajere elegante din lemn finisat, în locul unor dulapuri mari. Vei crea astfel un loc mai aerisit, mai fluid și mai luminos, și totodată senzația de spațiu mai mare. 

Pe aceste rafturi mici și elegante amplasează câteva ghivece cu plante decorative, eventual aromatice, și coșuri sau cutii pentru depozitarea anumitor lucruri de care ai în continuare nevoie. 

Pentru a păstra în continuare obiectele necesare în bucătărie, poți folosi coșuri mari din răchită sau bambus așezate direct pe podea. Deasupra mesei sau blatului, așează un tablou sau un canvas mare, modern care va conferi și el un suflu nou în acest spațiu atât de drag întregii familii. 

Creează-ți un colț preferat

Cum ar fi să-ți savurezi cafeaua de dimineață într-un loc doar al tău, creat special pentru tine? Încearcă să delimitezi o zonă anume, de exemplu, lângă geam sau în zona dinspre intrarea în bucătărie, unde să plasezi un mic fotoliu, o băncuță sau un puf decorativ, pe care să le folosești doar pentru a te bucura de micile plăceri gastronomice personale. 

Accesorizează și cu un lampadar interesant, care va încălzi atmosfera, și cu o vază înaltă de flori în dreptul scaunului sau locului elegant de șezut pe care l-ai ales. 

Cu siguranță vei găsi printre propunerile de mai sus pe cele potrivite pentru a aduce un suflu nou în locuința ta, cu investiții minime și fără o renovare completă!

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *