Fațetele dentare pot fi soluția ideală în cazul dinților pătați, uzați, ciobiți, deformați sau strâmbi. Pot fi potrivite și pentru persoanele care au decalaj mare sau spații inegale între dinți. Alegerea lor necesită vizita medicului dentist pentru consultație și evaluare inițială și apoi pentru realizarea și aplicarea lor. 

Înainte de a căuta informații despre aparat dentar pret, materiale fațete sau alte servicii de estetică dentară, iată ce trebuie să știi referitor la etapele de pregătire dinainte de aplicarea fațetelor dentare:

Consultația preliminară

În timpul unei consultații preliminare, medicul va determina dacă o persoană este candidatul bun pentru fațete, evaluând starea de sănătate. De asemenea dentistul va informa persoana cu privire la opțiunile de tratament disponibile. De cele mai multe ori medicii vin cu soluții de tratament minim invazive înainte de aplicarea de fatete dentare. Deoarece aceștia cunosc faptul că orice tratament care implică pregătirea dinților nu este reversibil. Tocmai de aceea orice altă alternativă care oferă rezultate similare, fără îndepărtarea structurii dintelui adeseori poate fi recomandată de către medic. Acesta va examina dinții, va recomanda radiografii și apoi va discuta despre așteptările și opțiunile de tratament.

Planificarea tratamentului

În urma evaluării inițiale, dentistul va stabili planul de tratament personalizat. Va discuta cu tine despre tipul și forma fațetelor dar și culoarea dorită a dinților. Procedura de aplicare a fațetelor este adesea finalizată în câteva săptămâni. În faza de diagnosticare pot fi descoperite și alte probleme dentare care trebuie abordate mai întâi, înainte de aplicarea acestora Tehnologiile moderne pot fi utilizate pentru a oferi persoanei o previzualizare a rezultatului așteptat dar și exemple de cazuri înainte și după. 

Procedura 

Cele mai citite articole

În unele situații poate fi necesară anestezia locală pentru pregătirea dinților. Pentru a crea spațiu pentru fațetele dentare, se va îndepărta o porțiune mică de smalț prin șlefuire sau utilizarea unui instrument rotativ special. În etapa următoare medicul dentist va prelua amprentele pentru crearea modelelor precise ale dinților. Acestea vor fi folosite pentru personalizarea fațetelor dar pot fi utilizate și ca referință pentru a crea fațete provizorii. 

În unele cazuri medicul poate aplica fațete provizorii pe timpul perioadei de fabricație a celor definitive. Astfel se oferă protecție temporară pentru dinți și o privire preliminară asupra aspectului și funcționalității finale. 

După ce fațetele sunt pregătire în laboratorul dentar, vor fi testate și ajustate pentru a se asigura că se potrivesc perfect și cu rezultatele dorite, apoi vor fi atașate permanent pe dinți cu un adeziv dentar special.

Acestea sunt etapele de pregătire, însă medicul stomatolog ți le poate explica în detaliu. Tot cu acesta te poți sfătui și referitor la materialul fațetelor și tot ce mai ai nevoie să știi referitor la îngrijire, pentru a te bucura de un zâmbet minunat.

Cele mai citite articole