Caramida aparenta este una din cele mai la îndemână soluții pentru a schimba în bine aspectul unei case, atât la exterior cât și la interior . Acesta este un material ce prezintă calități extrem de deosebite din punct de vedere decorativ, fiind versatil, rezistent și combinându-se ușor cu alte texturi și culori. 

La exterior, cărămida aparentă poate fi folosită pentru a realiza fațade de zidărie aparentă ce vor dau un aer elegant şi modern caselor. De asemenea, cărămidă aparentă se poate folosi și pe suprafețe mici pentru a crea un contrast de efect pe peretele pe care este placată. La interior, se poate folosi cărămidă aparentă în orice cameră căreia îi va conferi o notă de eleganță și de stil.

Cum se folosește cărămida aparentă la exterior

La exteriorul caselor, cărămida aparentă este folosită pentru decorarea fundației sau a intrării. În funcție de culoarea zidăriei se poate alege nuanța elementului decorativ de cărămidă aparentă, cea mai populară combinație fiind cea roșiatică sau roșu închis folosită în contrast cu pereții zugrăviți în alb. Proprietarii care își doresc o notă de originalitate pot folosi inclusiv cărămidă aparentă alba cu un aspect învechit pe un fundal de culoare închisă.

Este important de știut că alegerea texturii și culorii țin în primul rând de materialul și de nuanțele cu care urmează să fie combinată cărămida. Dincolo de aspectul estetic care nu este deloc de neglijat există și foarte multe avantaje legate de folosirea cărămizii aparente, avantaje ce includ izolarea termică fonică și asigurarea unei stabilități structurale. 

Cum poate fi folosită cărămidă aparentă la interior 

Cele mai citite articole

Concret, cărămida este un finisaj cu un aspect estetic deosebit, este un material versatil ce are capacitatea de a genera schimbări într-o locuință cu efort minim. Dacă este combinată cu accesoriile potrivite, cărămida aparentă poate ajuta proprietarii să schimbecu ușurință stilul unei încăperi. Plăcile de cărămidă aparentă în combinație cu un mobilier din lemn nefinisat sau cu piese vintage vor ajuta proprietarii să obțină un interior shabby chic.

Cei ce doresc un design nordic au nevoie de o cărămidă aparentă deschisă la culoare, cu un decor minimalist și mobilă din lemn alb cu linii foarte bine structurate. În plus, proprietarii care își doresc o cameră cu influențe rustice pot opta pentru plăci din cărămidă aparentă roșiatică şi cu un aspect uzat pe care le pot combina cu grinzile masiv din lemn și cu niște piese de mobilier tradițional cu accesorii rurale, spre exemplu covoare împletite, rogojini și vase de lut. Pe de altă parte, proprietarii care își doresc un decor industrial pot alege cărămidă roșie care se potrivește cu țevile lăsate la vedere și cu mobilierul metalic.

Cărămida aparentă se poate integra cu mare ușurință și într-un interior clasic cu zugrăveală în culori calde și o mobilă neutră. Cărămida aparentă este un finisaj de calitate ce se integrează cu ușurință în orice cameră se potrivește atât încăperilor amenajate în stil modern, cât și celor amenajate în stil tradițional. 

Fiindcă este un material care sugerează confort și căldură în interior, acesta este folosit în living și în dormitor cu predilecție dar și în alte camere. În sufragerie sau în living specialiștii recomandă cărămidă aparentă montată pe un perete întreg. Dacă între living și bucătărie există un perete despărțitor, acesta poate fi decorat cu plăci de cărămidă aparentă, lucru valabil și pentru stâlpii de rezistență, iar în dormitor proprietarii pot alege să decoreze peretele pe care este amplasat patul.

Cele mai citite articole