Pentru majoritatea romanilor de pretutindeni, obtinerea permisului de conducere nu mai reprezinta un aspect optional, autoturismele ajungand sa fie extrem de necesare in viata de zi cu zi, fie ca este vorba de transportul la munca, de mersul la cumparaturi sau de planificarea vacantelor. 

Cu toate acestea, la momentul actual achizitionarea unui autoturism nou nout se poate dovedi destul de dificila, ca urmare a scumpirilor inregistrate in toate domeniile. Prin urmare, dorind sa gaseasca o alternativa mai facila pentru propriul buget financiar, romanii au ales sa apeleze la masini second hand de vanzare luate la mana a doua, acestea fiind recunoscute pentru pretul mult mai ieftin sub care se gasesc.

In situatia de fata, pentru a se evita aparitia unor potentiale situatii neprevazute si, implicit, neplacute, este important ca fiecare client sa urmareasca kilometrajul pe care masina il are inregistrat, in functie de acesta putand sa se determine daca vor fi necesare reparatii in perioada apropiata de timp. Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de romani, in articolul de fata au fost aduse in discutie toate informatiile necesare prin intermediul carora se poate determina daca kilometrajul a fost sau nu dat inapoi.

Masini de vanzare la mana a doua: a fost sau nu kilometrajul dat inapoi?

Atunci cand vine vorba de kilometrajul unei masini, este cunoscut faptul ca acesta poate fi modificat destul de usor la momentul actual. Asadar, pentru a se identifica daca au avut loc anumite nereguli, este recomandat sa se apeleze la un serviciu de verificare km cum ar fi CarVertical si chiar o diagnoza auto si o verificare intr-un service autorizat RAR. In acest fel putand sa se economiseasca atat timpul vanzatorului, cat si cel al cumparatorului. 

Cele mai citite articole

Prin aceasta modalitate se va putea determina daca masina a avut daune, daca motorul se afla in parametrii, daca kilometrajul a fost sau nu schimbat, daca airbagul a fost vreodata declansat etc.

Pentru cei care, din diverse motive, nu vor sa apeleze la servicii de verificare, exista, totusi, cateva sfaturi utile de care merita sa se tina cont. In primul rand, daca kilometrajul unor masini second hand este mic, sunt mari sansele ca anul de fabricatie sa fie identic cu cel al masinii. Asadar, daca anvelopele respective prezinta semne de schimbare, acest fapt ar trebui sa trezeasca semne de intrebare pentru cumparator. 

Verificarea interiorului masinii poate, de asemenea, sa ofere raspunsuri cu privire la kilometrajul pe care aceasta il detine. Inaintarea in varsta si utilizarea constanta, in special a locului soferului, poate cauza numeroase semne de uzura pe care clientul ar trebui sa fie capaibil sa le observe.

In concluzie, acestea sunt modalitatile prin care se poate determina daca kilometrajul unei masini a fost sau nu schimbat.

Cele mai citite articole