In zilele noastre, exista din ce in ce mai multe solutii pentru a avea grija de podelele locuintei. Printre acestea, modelele de mopuri plate sunt cele mai importante, deoarece curata foarte eficient si usor. Dar alegerea celui mai bun mop pentru pardoseala nu este usoara.

Iata 5 criterii de care trebuie sa se tina cont pentru a alege mopurile plate

1- Calitatea materialelor

Este important sa se aleaga mereu materiale de cea mai buna calitate pentru a beneficia de rezistenta si durabilitatea produsului care se va folosi la curatenie. Exista mai multe materiale folosite la fabricarea mopurilor plate. 

PVC-ul, plasticul, inoxul, otelul inoxidabil sau aluminiul sunt materiale de luat in considerare. Cu toate acestea, cele mai durabile materiale sunt otelul inoxidabil si PVC-ul. Acestea nu se vor indoi si nu vor suferi efectele timpului.

2 – Daca exista sau nu un rezervor

Exista doua modele de mopuri plate, cele cu rezervor si cele fara. Daca se alege un model cu rezervor, acesta trebuie sa fie detasabil si sa aiba o capacitate buna. Rezervoarele detasabile sunt usor de umplut. Dar trebuie sa fie etanse pentru a nu se scurge.

In plus, trebuie sa fie de buna calitate pentru a rezista fara sa se fisureze. Modelele fara rezervor vin adesea cu o galeata care include un storcator.

Cele mai citite articole

Aceasta usuca mopul pentru a usura utilizarea. Aceste modele sunt putin cam voluminoase, asa ca ar trebui sa aiba roti, o gura de scurgere si o crestatura pentru a agata mopul.

3 – Tipul de mop

Exista mai multe tipuri de capete de mopuri plate. Mopurile din microfibre sunt mai bine cunoscute pentru capacitatea lor nu numai de a absorbi, ci si de a curata  podeaua fara a lasa urme. Acest model este recomandat si pentru parchet, pe care il impiedica sa se zgarie. De asemenea, se poate spala la masina si, de obicei, vine cu o racleta.

4 – Tipul de mop

Exista mai multe tipuri de mop: mopul clasic de pardoseala, cunoscut si sub numele de mop spaniol, mopul rotativ, mopul de pardoseala cu carpa de burete si mopul cu pulverizator, cunoscut si sub numele de mop cu rezervor. Fiecare dintre aceste tipuri este potrivit pentru un anumit scop.

Modelul cu carpa cu burete este un mop profesional. Este rezervat pentru o utilizare intensiva si se va dovedi a fi rezistent. Cu toate acestea, pretul sau poate fi o limitare. Galeata si stergatorul sau rotativ este recomandat pentru o utilizare domestica regulata.

5 – Accesoriile

Accesoriile sunt esentiale atunci cand se alege un mop. Acestea  permit nu numai sa se intretina  mopul, ci si sa se aiba grija de podele. Prin urmare, acestea sunt esentiale pentru a influenta raportul calitate-pret. 

Cele mai citite articole