Un agent imobiliar este o persoana cu expertiza in domeniul imobiliar care ofera servicii specializate si consultanta financiara clientilor care doresc sa cumpere, sa vanda sau sa investeasca in proprietati. Pe scurt, colaborarea indeaproape cu un agent este cruciala daca vrei sa vinzi sau sa inchiriezi intr-un mod avantajos.

De multe ori piata imobiliara nu indeplineste asteptarile clientilor. Si, in acest caz, poate vei gasi dificil sa vinzi sau sa inchiriezi publicului tinta. Experienta agentului imobiliar te poate ajuta in acest scenariu, fara sa iesi in pierdere chiar daca trebuie sa-i platesti comisionul de rigoare.

Iata cum te poate ajuta un consultant imobiliar sa vinzi sau sa inchiriezi cat mai avantajos un imobil:

Te poate ajuta sa economisesti

Consultantul imobiliar va depune toate eforturile necesare pentru a obtine cea mai buna oferta pentru tine – proprietarul. Chiar daca tu stabilesti un anumit pret pentru vanzare sau inchiriere, consultantul va face tot posibilul sa gaseasca clientul disponibil pentru plata pretului respectiv. Sau te poate sfatui sa scazi sau sa ridici pretul in functie de cererea sezoniera.

La fel de importante precum oferta sunt si economiile care pot fi realizate prin gestionarea eficienta a timpului (proprietatea nu ramane listata fara succes pentru o perioada indelungata), negocierea convenabila si structurarea adecvata a tranzactiilor cu cumparatorul/chiriasul. Acestea sunt doar cateva dintre abilitatile pe care consultanta imobiliara de la Kastel Group ti le pune pe masa.

Te poate ajuta in minimizarea responsabilitatilor

Cele mai citite articole

Vrei sa vinzi sau sa inchiriezi o locuinta, dar trebuie sa mergi la serviciu, sa-ti ingrijesti familia, sa plimbi cainele si sa te ocupi de hobby-urile tale. In concluzie, cat timp poti dedica cererilor venite din partea clientilor?

Sa listezi o proprietate inseamna sa primesti numeroase apeluri si vizionari din partea cumparatorilor/chiriasilor. Deci trebuie sa fii disponibil in majoritatea timpului. Vestea buna este ca un consultant imobiliar se va ocupa de aceasta responsabilitate. Agentul imobiliar va filtra apelurile si va selecta potentialii cumparatori, astfel incat nimeni nu pierde o resursa pretioasa – timpul.

Te poate ajuta in contactarea serviciilor adiacente

Vanzarea si/sau inchirierea unei locuinte nu sunt actiuni care se intampla peste noapte. In plus, intreg procesul va necesita implicarea unor servicii adiacente care nu tin nici de consultant, dar nici de tine. De exemplu, pentru vanzarea imobilului vei avea nevoie de un avocat imobiliar si de un notar, iar reteaua sociala si profesionala a consultantului iti poate pune la dispozitie aceste servicii.

Pentru inchirierea imobilului, chiriasul poate avea diferite cerinte, cum ar fi renovarea sau inlocuirea unor piese de mobilier sau electrocasnice. Iar de aceste aspecte, proprietarul este responsabil intr-o mare proportie. Consultantul imobiliar te poate ajuta sa gasesti oferte convenabile pentru renovarea/reamenajarea si pregatirea locuintei pentru chirias.

Acum ca stii cat de importanta este colaborarea cu un consultant imobiliar pentru vanzarea sau inchirierea imobilului, ar trebui sa nu eviti un parteneriat avantajos in detrimentul conducerii procesului de unul singur.

Cele mai citite articole