În data de 1 noiembrie ortodocșii din România sărbătoresc unii dintre Sfinții care au tămăduit oamenii din timpul lor prin puterea lui Dumnezeu și a lui Iisus Hristos. Fără să ceară vreo răsplată pentru ceea ce făceau în numele Tatălui Ceresc și a Fiului Sau, aceștia au servit misiunii lor creștine, vindecând trupul, dar și sufletul în același timp. Sfinții Cosma și Damian au înțeles că Dumnezeu Cuvântul lucrează prin intermediul sufletului asupra trupului, așa că ei nu făceau decât să ducă Cuvântul celor ce erau în suferință. Iar pentru tot ceea ce făceau nu luau nimic în schimb, pentru că nu ei erau cei care săvârșeau lucrarea Domnului, ci El Însuși lucra prin ei.

Darul lui Dumnezeu este “dar din Rai” și este neprețuit!

Acestor sfinți li se spune “fără de arginți” pentru că nu primeau niciun fel de răsplată pentru darul Domnului pe care îl transmiteau mai departe. Credința lor era mare, de aceea, chiar și după ce au trecut la cele sfinte aceștia au continuat să înfăptuiască minuni în numele lui Dumnezeu. Rugăciunea către acești sfinți are putere tămăduitoare dacă este făcută cu sufletul, iar binecuvântarea Domnului vine de îndată la creștinul care stăruie în credință.

Cele mai citite articole

Crescuți în credință sfântă încă de mici de către mama lor, Teodotia, aceștia au primit din partea lui Dumnezeu cel mai sfânt dar, cel al tămăduirii sufletești și trupești. Lucrând în numele lui Dumnezeu, nu doar pentru oameni, ci pentru orice ființă, inclusiv pentru animale, răsplata lor era fapta bună. Numai că, după o astfel de faptă săvârșită pentru o femeie pe numele ei Paladia, căreia i-au curmat o suferință cruntă, Sfântul Damian a primit în numele Sfintei Treimi trei ouă, nu pentru sine, ci pentru Domnul.

Drept urmare, fratele său, Cosma a lăsat cu limbă de moarte ca mormântul lui să nu fie același cu al fratelui său, Damian. Însă, prin mijlocirea Domnului, atunci când a venit timpul, acești frați întru credință au ajuns împreună în același loc de veci, făcând în continuare minuni, chiar și după moartea lor. Prin aceasta se arată lumii întregi că puterea lui Dumnezeu este atât de mare că Acesta lucrează de oriunde, atât timp cât credința este adevărată.

Sursă: atelier-de-icoane.ro

Cele mai citite articole