Dacă ai fost invitată la o petrecere de tip cocktail, probabil te întrebi care sunt cele mai potrivite ținute din care poți alege. Petrecerea cocktail poartă numele celebrei băuturi cu același nume și își are originea în Statele Unite, unde se sărbătorește între prieteni sau în cadrul companiilor.

Deși petrecerile cocktail au o durată relativ scurtă, se impune purtarea unui dress code. Vrei să știi cum poți obține o ținută cocktail la modă, care să atragă toate privirile? Ține cont de recomandările de mai jos!

Ținute cocktail pentru femei

Pentru a compune o ținută potrivită pentru un eveniment de tip cocktail, trebuie să ții cont de locul său de desfășurare. Atunci când petrecerea are loc afară, te poți îmbrăca puțin mai lejer, în timp ce un eveniment cocktail care se ține într-un local de lux impune purtarea unei ținute mai elegante. Totodată, dress code-ul cocktail diferă, în funcție de scopul evenimentului. Poți fi invitată la o petrecere în cadrul companiei sau la petrecerea de logodnă a celei mai bune prietene, unde poți opta pentru o ținută mai relaxată. La fel de importantă este și ora la care mergi la eveniment – seara poți opta pentru un outfit formal, compus din sacou și pantaloni, iar ziua îți este permis unul mai lejer, cu rochie vaporoasă.

În ceea ce privește alegerea ținutei, îți poți adapta preferințele și în funcție de anotimp. Primăvara pune accent pe rochiile vaporoase, în nuanțe pastel, în timp ce vara ai ocazia să porți rochiile preferate, în nuanțe intense de oranj sau roz. Ești fana nuanțelor clasice de auriu sau argintiu? Acestea sunt la fel de potrivite pentru rochiile sau fustele tale, astfel încât să creezi o ținută cocktail de excepție. Mizează și pe alegerea unor produse originale Red Valentino, prin pantofii care îți completează orice ținută cocktail.

Nu în ultimul rând, poți să porți celebra rochie midi neagră, alături de o pereche de pantofi stiletto. Dacă nu te simți confortabil în rochie, poți alege și o salopetă elegantă sau combinația formată din sacou, cămașă și pantaloni.

Cele mai citite articole

Dacă vorbim despre articolele pe care nu trebuie să le alegi pentru o ținută cocktail, încearcă să renunți la rochiile prea scurte, prea mulate sau prea transparente. Ținuta cocktail trebuie să se încadreze între stilurile elegant și lejer și să nu te incomodeze. Mai mult, deși blugii sunt versatili, nu este recomandat să-i alegi pentru o ținută cocktail. Indiferent dacă îi asortezi cu o pereche de sandale și o cămașă elegantă, această combinație va fi nepotrivită pentru un dress code cocktail.

Ținute cocktail pentru bărbați

Există variante de articole vestimentare și pentru bărbații care se pregătesc de petrecerea de tip cocktail. De această dată, opțiunile sunt simple.

  • Se potrivesc costumele elegante, în culori închise, alături de pantofi eleganți
  • Sunt utile cămășile albe sau în nuanțe deschise, care să complimenteze armonios ținuta. Cravata nu este obligatorie pentru acest dress code.
  • În privința accesoriilor, ceasul și câteva brățări sunt suficiente pentru ținuta cocktail.

Accesorizarea ținutelor cocktail

Femeile care aleg să poarte o rochie simplă, neagră, cu croi drept, pot folosi bijuterii delicate pentru a accesoriza ținuta cocktail. În același timp, rochiile furou sunt ideale pentru evenimentele de seară și se pot accesoriza cu bijuterii statement, precum cerceii lungi sau colierele masive.

Gențile ideale sunt cele de dimensiuni mici, de tip clutch, în care să ții strictul necesar.

Ține cont de aceste sfaturi și creează o ținută cocktail perfectă, în care să te simți confortabil!

Cele mai citite articole