Garajul reprezintă un spațiu util cu numeroase funcționalități, principalul lui scop fiind acela de a servi drept loc în care să îți parchezi și să îți adăpostești mașina. De asemenea, aici poți depozita și unelte și aparate utile, care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Află ce obiecte strict necesare poți aduce în garaj fără să îl aglomerezi.

1.Rafturi pentru anvelope

Atunci când nu sunt folosite, cel mai potrivit loc în care poți depozita anvelopele de iarnă sau pe cele de vară este, bineînțeles, garajul. Acestea au nevoie de un spațiu special amenajat în care să le poți așeza astfel încât să nu se deterioreze. Pentru asta, vei avea nevoie de un raft într-o zonă liberă a garajului unde anvelopele vor putea fi poziționate pe verticală.

2.Redresoare auto

Mașina îți poate face oricând surprize și poți întâmpina probleme cu bateria. În astfel de situații, un redresor auto, este mai mult decât indispensabil. Poți opta pentru redresoare auto de la Masif care să te ajute să îți repornești mașina. Un astfel de aparat transforma curentul alternativ in curent continuu, fiind foarte util atunci când temperaturile scăzute duc la descărcarea bateriei.

3.Truse de scule

Astfel de unelte sunt întotdeauna folositoare atât pentru repararea mașinii, cât și pentru alte lucrări pe care le poți realiza în propria locuință. Asigură-te că ai în garaj cel puțin un set complet de chei și șurubelnițe de toate tipurile.

4.Compresor pentru roți

Cele mai citite articole

Dacă nu folosești mașina foarte des, vei putea observa cum roțile se dezumflă din când în când. În astfel de situații, un compresor de aer ar trebui să fie nelipsit dintr-un garaj. Asigură-te că verifici mereu presiunea roților înainte de a scoate mașina din garaj și că folosești compresorul oricând este nevoie.

5.Accesorii pentru zăpadă

Trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru venirea sezonului rece, în special dacă ai plănuit călătorii pe distanțe lungi. Așadar, accesoriile precum lopata sau lanțurile pentru roți trebuie neapărat să aibă un loc în garajul tău. Nu uita să le iei întotdeauna cu tine înainte de a pleca la drum în condiții de iarnă.

6.Produse și accesorii pentru curățarea mașinii

În caz că nu vei avea întotdeauna timp să mergi cu mașina la spălătorie, este util să ai câteva produse de curățat în garaj. Echipează-te cu lavete, detergenți și, bineînțeles, un furtun suficient de lung. Un aspirator pentru interior este, de asemenea, de folos, precum și alte spray-uri sau soluții care vor păstra mașina ca nouă.

7.Piese auto

Nu vei ști niciodată când mașina poate suferi diferite defecțiuni și va fi nevoie să înlocuiești câteva piese. De asemenea, alte piese trebuie să fie înlocuite regulat, așa că nu va strica să le ai depozitate în garaj, pentru a le putea schimba oricând este nevoie. Astfel de piese includ becurile pentru faruri, filtrele de aer sau de ulei sau curelele de transmisie.

 Garajul ar trebui să găzduiască toate acele unelte și aparate de care ai putea avea nevoie pentru întreținerea mașinii sau pentru diverse reparații în gospodărie. Asigură-te că amenajezi rafturi sau spații speciale pentru acestea, pentru a evita aglomerarea și a păstra totul în ordine.

Cele mai citite articole