O educatie facuta prin metode moderne inseamna o sansa la o viata mai buna. Educatia se afla la baza formarii noastre ca membri activi ai societatii, educatia este cea care ne poate ajuta sa ne gasim si un loc de munca mai bun la un moment dat.

Depinde foarte mult si in ce fel de sistem educational ne formam si ce fel de metode de invatare se aplica in acesta, modul de predare poate influenta asimilarea cunostintelor si calitatea invatamantului. Prin educatie de calitate facuta inca de la varste mici ajungem sa avem tineri si adulti care vor reusi sa ofere modele pentru restul societatii.

Poate cel mai bun sistem de invatamant din lume este cel finlandez, un sistem matur, care ajuta enorm fiecare individ sa se dezvolte si sa isi formeze o personalitate foarte bine definita. Sistemul finlandez este prezent si la noi in tara prin intermediul SevaEdu, Centrul de Educatie si Cercetare Romano-Finlandez.

Centrul poate primi copii cu varste cuprinse intre 3-6 ani, fix perioada in care avem nevoie de un sistem foarte solid de valori si de o educatie care sa conteze mai tarziu, care sa fie bazata pe principii foarte bine gandite. In cadrul Centrului SevaEdu micutii vor avea la dispozitie de la teren de joaca exterior pana la pista de biciclete, piscina in aer liber, sera, mini ferma pentru a intra in contact cu animale reale.

Cele mai citite articole

Profesorii de la Centru sunt pregatiti pentru a oferi o educatie moderna, sunt mereu schimburi de experienta cu Finlanda, materialele didactice si metode de predare sunt adoptate in functie de calitatile lor si de eficienta.

Copiii care fac parte din invatamantul finlandez aplicat si in Romania au iesiri zilnice in aer liber, sunt activi fizic, fac miscare. In permanenta se vor organiza sesiuni de cunoastere a sinelui pentru gestionarea mai usoara a emotiilor si a sentimentelor, concentrarea este mai usoara si gandirea este mai clara dupa aceste sesiuni speciale.

Fiecare profesor stie cum sa abordeze materia si pe micuti in asa fel incat sa ii ajute sa se dezvolte in plan personal si sa le ofere educatia de care au mare nevoie pentru un viitor mai bun in societatile moderne.

Invatamantul bazat pe modelul finlandez va oferi copiilor acces la informatii variate, ii va ajuta sa comunice mai usor, sa fie mai deschisi si mai sinceri cu ei insisi, sa isi dezvolte doar competentele si abilitatile de care au nevoie intr-o societate diferita de cea din trecut.

Centrul de Educatie si Cercetare Romano-Finlandez cauta in permanenta sa implementeze noi programe de studiu si metode inovative pentru a ajuta micutii, dar si parintii si comunitatile unde vor activa acestia cand vor creste sa isi gaseasca mai usor propria modalitate de integrare intr-un mediu social care cere enorm de la fiecare individ.

Cele mai citite articole