Adolescenții se află într-o perioadă de tranziție către viața de adult. Deși uneori pot da bătăi de cap părinților, este important ca aceștia să reușească să le acorde sprijinul de care au nevoie. Aceștia sunt interesați de apartenența la grupuri sociale și de obținerea de sprijin emoțional și social din partea lor. Totodată ei încep să-și dezvolte abilități cognitive superioare, cum ar fi raționamentul abstract, gândirea critică și creativă și abilitățile de planificare și organizare. Așadar, dacă faci parte din categoria tinerilor adolescenți, ți-ar putea surâde ideea de a învăța sau aprofunda limba engleză, însă dacă nu ești interesat, iată câteva motive pentru care ar trebui să studiezi această limbă străină.

5 motive pentru care ar trebui să înveți limba engleză

  • Comunicarea globală

Limba engleză este cea mai vorbită limbă de pe planetă, fiind utilizată în afaceri, turism, știință, divertisment și multe alte domenii. Învățarea ei îți va permite să comunici cu oameni din întreaga lume și să te integrezi mai ușor în societatea globală. 

  • Oportunități academice și profesionale

Multe dintre cele mai bune universități și programe de masterat din lume sunt în țări vorbitoare de engleză. De asemenea, multe companii internaționale cer ca angajații lor să vorbească fluent aceasta limbă. Dacă ești în căutarea unui curs care să te ajute să studiezi această limbă, ai putea încerca cursurile de engleză pentru adolescenți de pe englezacopii.ro, deoarece învățarea acestei limbi poate deschide ușa către oportunități academice și profesionale mai bune. 

  • Acces la informații

Majoritatea informațiilor de pe internet sunt disponibile în limba engleză, așa că învățarea acestei limbi îți va permite să ai acces la o gamă largă de resurse online. De asemenea, multe dintre cele mai populare filme, seriale TV, cărți și piese de teatru sunt în limba engleză. Așadar, cunoscând limba, îți va permite să înțeleagi cu ușurință firul narativ al acestora.

  • Călătorii și explorare culturală

Cele mai citite articole

Engleza este limba principală utilizată în turism. Odată ce înveți această limbă, vei reuși să călătorești cu ușurință și să explorezi noi culturi și tradiții. Totodată, dacă ești pasionat de diversitatea culturală și ai vrea să încerci un schimb de experințe cu adolescenții din alte țări, cunoașterea acestei limbi ar putea fi un mare plus pentru tine.

  • Dezvoltare cognitivă

Studiile au arătat că învățarea unei limbi străine poate îmbunătăți memoria, gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme. Aceasta poate fi o provocare, dar atingerea obiectivului de a vorbi fluent limba engleză poate îmbunătăți încrederea și stima de sine a adolescenților.

În concluzie, fie că alegi să studiezi limba engleză pentru a ajunge la facultatea dorită, job-ul mult visat, fie că o faci doar pentru dezvoltarea ta personală, importantă este dorința ta de invățare. Odată luată decizia, trebuie să exersezi până la reușită, ca mai apoi să îți culegi roadele mult meritate. Spor și inspirație!

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole