Puțini proprietari se pot lăuda cu un hol frumos și spațios. Spațiul de la intrarea din față a unui apartament de bloc este de obicei limitat la un coridor foarte modest. Este adesea foarte dificil ca să alegi ca mobila pentru hol   altceva decât un cuier banal și un suport pentru pantofi, nu-i așa?

Pentru o cameră cu dimensiuni modeste, un stil minimalist este cel mai potrivit, deoarece poți alege obiecte suple, moderne, de mare efect din punct de vedere vizual.

Profită la maximum de spațiul disponibil și folosește pentru a face proiectul de amenajare interioară o selecție de fotografii din interiorul coridorului apartamentului. Așa poți stabili mai ușor și mai creativ cum să organizezi tot ce ai nevoie într-o astfel de zonă de dimensiuni limitate. Creează un design original și elegant bazat pe geometria spațiului alocat pe hărtie, cu creionul sau dacă te pricepi chiar folosind un program special pe calculator.

Ce poți alege ca mobilier de hol pentru o locuință la bloc?

Instalează un raft sau un dulap închis cu o ușă glisantă pentru depozitarea pantofilor. Datorită designului simplu al acestui mobilier, poți comanda un raft/dulap cu dimensiunile dorite, ținând cont de numărul de persoane care locuiesc în apartament. Poate fi ales chiar și unul dintre acele cuiere din lemn masiv, dar de dimensiuni reduse ori suspendat care are și sertar de pus încălțămintea. O astfel de piesă de mobilă este foarte rezistentă în timp și nu chiar atât de scumpă precumai putea crede. Ascunde așadar pantofii într-un dulap închis și o să fii fericit!

Adăugă rafturi superioare pentru așezarea suplimentară a lucrurilor, dacă înălțimea tavanului holului permite.

O altă opțiune este să folosești un dulap unul de colț. Această piesă de mobilier este suficient de spațioasă, deși nu pare vizual voluminoasă.

Instalează uși cu inserții de sticlă lăsând camerele adiacente vizibile de pe coridor. În acest caz, lumina din camere (artificială sau provenind de afară din ferestre) va pătrunde automat și pe hol, îl face optic mai mare decât este el în mod real, dar și mai primitor pentru musafiri.

Întrucât această zonă (vestibulul) nu primește în general lumină naturală de la ferestre este un bun mod pentru a se asigura și aici suficientă lumină, astfel încât holul să nu pară mic și mohorât sau uneori chiar horror. Până și în arta feng shui se spune că în această zonă ar trebui să existe permanent o lumină pentru prosperitatea celor din casă.

Cele mai citite articole

O altă variantă demnă de aplicat este aceea de a înlocui ușile adiacente către living, bucătărie cu arcade (mai simplu spus: elimină ușile interioare din acele spații de lângă hol (dacă nu este vorba de un dormitor sau de camera copiilor, evident!)

Folosește culorile în avantajul holului tău!

Percepția interiorului unei camere de apartament este puternic influențată de schema de culori a mobilierului amplasat acolo și de iluminarea spațiului alocat. Nici când vorbim de un coridor nu este altfel.

Acordă atenție sporită culorii mobilierului pe care îl vei așeza în coridorul de la intrare. Tonurile deschise vor adăuga vizual spațiu, dar vor necesita evident și o curățenie mai atentă și făcută cu o frecvență mai mare, pentru a putea îndepărta murdăria care se va depune mult mai rapid decât în alte spații din casă.

Diferența de dimensiuni dintre lungimea și lățimea unui hol poate fi atenuată de combinația corectă de culori pe care le au tavan, pereții și podeaua.

Pune măcar o oglindă în holul de la intrare!

Se știe că oglinzile măresc optic un spațiu, Iar dacă acesta beneficiază și de lumină suficientă, cu atât mai pronunțat este efectul pe care îl au.

Ideal ar fi să amplasezi o oglindă mare, în care o persoană se poate vedea în întregime. Ea poate să fie pusă fie pe un perete, pe ușa dulapului (dacă există unul în hol) sau chiar pe o altă ușă (de la una dintre camerele adiacente), dacă configurația holului permite să se așeze optim.

Internetul este o sursă valoroasă de idei pentru amenajarea oricărui tip de hol, indiferent cât de mic sau mare este acesta. Iar obiectele necesare pentru acest proiect creativ le poți comanda la prețuri bune din magazinele de profil.

Cele mai citite articole