Lucrările de izolaţii realizate de echipa hidroizolaţii Conduraru sunt efectuate cu numeroase tipuri de materiale, în funcţie de context şi de necesităţi. Cel mai des folosit material în izolaţii este membrana bituminoasă, sau foaia de bitum, o modalitate simplă şi practică de a impermeabiliza o suprafaţă. 

Ce presupune membrana bituminoasă?

Membrana bituminoasă reprezintă o modalitate practică şi simplă de a impermeabiliza o suprafaţă, tehnologia de aplicare fiind cea de topire a materialului la flacăra, astfel încât să se creeze o aderentă de suport şi o îmbinare perfectă la îmbinările de capete. Spre deosebire de smoală lichidă, membrana bituminoasă armata poate acoperi orice suprafaţă netedă sau cu rosturi, atât în plan înclinat, vertical, orizontal, cu posibilitatea de prindere mecanică sau de lipire la cald. Aceasta oferă posibilitatea de montare în singur strat sau în straturi combinat pe beton, pe lemn, pe sapă sau pe termoizolaţie.

Se ştie că smoala era în trecut folosită în astfel de lucrări, fiind obţinută din cărbune sau din bitum natural vâscos, folosite ca şi agent de impermeabilizare sau agent de legătură în construcţii. Astăzi, smoala este înlocuită de membrana bituminoasă, cu porprietati îmbunătăţite, ce conferă aplicabilitate uşoară, rezistenta la îmbătrânire, stabilitate la temperaturi ridicate, precum şi flexibilitatea de lucru la rece.

Cum se montează membrana bituminoasă?

În ceea ce priveşte montarea membranei bituminoase, principiul de aplicare trebuie să urmărească hidroizolaţia casei, nu doar întinderea unui val de covor sau mocheta. Se porneşte de jos, din punctul de jos, cum ar fi zona de scurgere sau burlan, şi se continua asemenea plăcilor de tigla spre coama, spre punctul cel mai de sus, astfel încât materialul să nu fie invers petrecut sensului de scurgere a apei.

Cele mai citite articole

În cazul suprafeţelor cu o înclinaţie mai mică de 1%, în cazul acoperişurilor de tip terasă, aşadar, lipirea între capetele membranei trebuie să fie continuă şi fără intrerpere. Motivul este simplu: pe aceste suprafeţe apa poate să stagneze în mică măsură, şi astfel există riscul infiltraţie între straturi. Se recomandă alegerea materialului de calitate şi receptoarelor pluviale pentru siguranţa acoperişului, în caz contrar o lucrare făcută în grabă necesită refacerea cu costuri mari.

Tipuri de material bituminos

Ca în orice domeniu, şi în domeniul izolaţiilor există mai multe tipuri de materiale. Tipurile de materiale bituminoase diferă mult, de aceea doar profesionsitii cuosc diferenţele de calitate în acest sens. Ardezia, grosimea sau poliesterul din armatura nu sunt criterii suficiente care definesc o membrană bitumonoasa, de aceea specialiştii urmăresc calitatea masei bituminoase din produs.

De aceea, există bitum cauciucat sau plastic cu diferenţe de flexibilitate la rece, ceea ce înseamnă că unele modele pot fi casante iarna. Grosimea şi tipul armaturii se va alege în funcţie de complexitatea suprafeţelor de hidroizolat.

În concluzie, se recomandă apelarea la firme de hidroizolaţie dedicate cu profesionişti specializaţi aşa încât lucrarea să fie efectuată pe termen lung. Soluţiile clasice de hidroizolaţie au pierdut teren pentru că pe segmentul membranelor bituminoase există o gamă variată de tipuri de bitum, iar majoritatea lucrărilor tind să fie făcute cu materiale ieftine şi cu investiţie minma.

Cele mai citite articole

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *