Spionajul nu se mai rezuma numai la filarea activitatilor si proiectelor secrete ale statelor sau marilor companii multinationale, ci chiar oameni obisnuiti ajung sa fie spionati de diferite persoane si din diverse motive. 

In plus, accesul la dispozitivele de spionaj a devenit unul facil, motiv pentru care oricine doreste poate sa cumpere camere sau microfoane spion, cu care sa supravegheze obiective sau persoane fata de care au un anumit interes. La facilitarea accesului la nenumaratele gadgeturi a contribuit decisiv si internetul, care a devenit un instrument de baza pentru toti oamenii moderni. 

La ce obiecte sa fie atenti cei care cred ca sunt spionati? 

Cele mai citite articole

Senzatia ca sunt urmariti nu este una paranoica, ci exista situatii in care oamenii sunt cu adevarat spionati, mai ales ca, in prezent, dispozitivele de spionaj pot fi camuflate in obiecte dintre cele mai banale. Astfel ca in momentul in care apare aceasta senzatie, este necesar sa se analizeze cu mare atentie toate obiectele din jur si chiar sa se utilizeze instrumente de contraspionaj, care au rolul de a detecta daca exista si unde astfel de dispozitive. 

In functie de locul in care se gasesc oamenii atunci cand cred ca sunt spionati, printre obiectele in care pot fi camuflate camerele sau microfoanele spion si care ar trebui verificate sunt: 

  • scrumiera – indiferent daca se afla pe terasa unui restaurant, la birou sau chiar acasa, o camera spion poate fi integrata intr-o simpla si banala scrumiera;
  • odorizant de camera – odorizantul care se afla intr-o incapere, publica sau privata, ori chiar intr-o camera de hotel, poate fi locul ideal de ascuns un dispozitiv de spionaj;
  • ceasul de perete – ceasul de perete poate avea mai multe utilitati, de la indicarea orei pana la spionarea unei sau unor persoane;
  • sticla de apa sau pahar de cafea – obiecte care pot fi considerate gunoi pot fi, de fapt, locul potrivit pentru a instala o camera sau un microfon spion, fara a exista riscul sa fie descoperite.

Prin urmare, suspiciunile pe care unii oameni le au, atunci cand au impresia ca sunt spionati, sunt adesea intemeiate.   

Cele mai citite articole