Tinerii care au relatii de lunga durata si care, la un moment dat intampina probleme in a comunica deschis sau in a regasi pasiunea ce ii unea odinioara au posibilitatea de a apela la psihoterapie de cuplu. Din ce in ce mai multe persoane gaseasc aceasta metoda ca fiind extrem de eficienta pentru rezolvarea impedimentelor cu care se confrunta in relatiile lor. Important este ca femeile si barbatii sa fie suficient de deschisi incat sa impartaseasca din gandurile lor cu specialistii care ii pot ajuta sa isi recupereze echilibrul si sa fie fericiti in continuare! Mai jos sunt prezentate cele mai importante situatii in care oamenii nu trebuie sa ezite sa apeleze la psihoterapie!

Probleme de comunicare

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care indivizii se confrunta in viata de cuplu este lipsa comunicarii. Indiferent ca au adunat foarte multe nemultumiri si se feresc sa le expuna deschis sau pur si simplu sunt preocupati de lucruri personale, femeile si barbatii ajung intr-un punct in care nu se mai deschid in fata celor pe care ii alaturi, iar acest lucru devine, mai devreme sau mai tarziu o problema. Cu ajutorul unui specialist in domeniu, cuplurile pot afla cauzele care i-au adus in aceasta situatie, dar si care sunt solutiile cu ajutorul carora pot depasi momentul.

Lipsa interactiunii intime

Cele mai citite articole

Un alt motiv pentru care cuplurile pot apela la un psihoterapeut pentru sedinte comune este reprezentat de lipsa interactiunii intime. Este normal ca in perioadele foarte aglomerate, atunci cand femeile si barbatii traverseaza momente stresante la munca sa nu mai fie dispusi sa intretina relatii sexuale asa cum o faceau mai demult, insa atunci cand aceasta stare se perpetueaza de-a lungul a cateva luni bune sau chiar de-a lungul a cativa ani, recomandat este ca indivizii sa caute solutia potrivita prin care sa remedieze problema. Nu este exclus ca unul dintre parteneri sa isi ascunda frustrarile, frustrari pe care, cu putin ajutor le poate exprima in timpul terapiei!

Psihoterapie de cuplu in prag de divort

Persoanele care sunt extrem de aproape de divort, dar care nu sunt pregatite sa renunte la viata pe care au avut-o pana in prezent cu partenerii lor pot incerca o ultima solutie prin care sa remedieze neajunsurile din relatiile pe care le au. Ele pot incerca psihoterapie de cuplu, in speranta ca astfel vor afla adevaratele motive care stau in spatele unei potentiale despartiri. Nu de putine ori s-a intamplat ca sotii sa se razgandeasca dupa cateva sedinte petrecute impreuna cu un specialist bun, iar ulterior sa fie mult mai fericiti decat au fost vreodata!

Inhibitii

Nu in ultimul rand, femeile si barbatii care, la un moment dat ajung sa se simta inhibati unul in fata celuilalt, fara a sti insa care sunt motivele din cauza carora s-a intamplat acest lucru pot solicita sprijin de la un psihoterapeut bun! In acest fel, partenerii se pot deschide din nou din punct de vedere emotional si pot afla care sunt problemele pe care le au!

Cele mai citite articole