Chirurgia mamară implică diverse intervenții pentru modificarea sânilor, inclusiv mărirea, ridicarea sau reducerea acestora. Pot fi efectuate și mai multe proceduri simultan pentru a obține rezultatele dorite. Iată ce presupun intervențiile chirurgicale la nivelul sânilor și cum te pregătești pentru o astfel de procedură. 

Tipuri de intervenții chirurgicale la nivelul sânilor

Augmentarea mamară este o procedură frecventă ce implica mărirea sânilor prin utilizarea implantelor de silicon. Această procedură este recomandată pentru pacientele ce-și doresc volum suplimentar la nivelul sânilor, corectarea asimetriei sau a altor probleme genetice.

Augmentarea mamară poate fi combinată cu o altă intervenție chirugicală și anume liftingul sânilor, cunoscută ca operatia de mastopexie, pentru a obține un aspect cât mai estetic. Mastopexia ridică și îndepărtează excesul de piele pentru a reda fermitatea sânilor lăsați.

Redimensionarea mameloanelor este o altă procedură chirurgicală la nivelul sânilor, rapidă și sigură. Aceasta implică reducerea dimensiunii unuia sau ambelor mameloane, îmbunătățindu-le aspectul. Aceasta poate implica scurtarea sau subțierea mamelonului, pentru a crea o armonie mai mare între mamelon și areolă. Intervenția poate fi realizată atât la bărbați, cât și la femei, dar este mai frecventă în rândul femeilor ale căror mameloane s-au întins sau și-au schimbat aspectul din cauza alăptării.

Unele paciente prezintă mameloane retractate sau inversate, care se retrag în interior în loc să fie orientate în exterior. Corectarea acestei probleme poate fi realizată printr-o intervenție simplă, sub anestezie locală în cabinetul medicului chirurg. 

În cazul pacientelor ce își doresc o reducere a dimensiunii sânilor și corectarea disconfortului asociat cu aceasta, intervenția de reducție mamară poate fi o soluție benefică. Reducția mamară este o procedură chirurgicală în care se înlătură excesul de piele, grăsime și țesut mamar din zona sânilor. Operația de micsorare sani poate fi combinată mastopexia.

Cum te pregătești pentru intervențiile la nivelul sânilor

Toate intervențille chirurgicale la nivelul sânilor încep cu un consult cu chirurgul plastician, în care pacientele pot discuta despre dorințele, așteptările și preocupările legate de proceduri. Chirurgul va evalua și discuta opțiunile disponibile, precum și dacă pacientele sunt un candidat potrivit pentru intervenție.

Cele mai citite articole

Înainte de operație, pacientele vor fi supuse unei evaluări medicale, pentru a stabili starea lor generală de sănătate. Este recomandat ca acestea să efectueze o ecografie mamară, pentru siguranța lor și a procedurii. Se pot face și analize de sânge pentru a evalua starea generală de sănătate înaintea intervenției. De asemenea, este posibil să fie necesară întreruperea unor tratamente medicamentoase, cum ar fi antiinflamatoarele sau aspirina. Pacientele trebuie să se hidrateze corespunzător înainte de operație.

Chirurgul va discuta despre detaliile procedurii, inclusiv tehnica chirurgicală, locația inciziilor și opțiunile de anestezie. De asemenea, pacientele vor primi instrucțiuni specifice privind perioada recuperatorie și recomandările postoperatorii.

Sursa foto: Freepik

Bibliografie:

·       garzasurgery.com, https://garzasurgery.com/how-to-prepare-for-breast-augmentation-surgery/, accesat la 22.04.2024;

·       my.clevelandclinic.org, https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/9097-breast-surgery-options, accesat la 22.04.2024;

·       www.plasticsurgery.org, https://www.plasticsurgery.org/news/blog/what-kind-of-breast-surgery-should-you-get, accesat la 22.04.2024.

Cele mai citite articole