Aproape orice cuplu din ziua de astazi, inainte de a se casatori, are parte de o cerere in casatorie speciala, insotita de un inel de logodna. Desi oferirea unui astfel de inel reprezinta promisiunea dragostei eterne dintre parteneri, acesta nu a avut dintotdeauna aceasta simbolistica. 

Initial, inelele erau purtate de sotii si semnificau ca acestea sunt promise unui barbat, avand aproape rolul unei proprietati. In timp insa traditia a capatat nuante romantice, pentru ca in prezent cererile in casatorie sa fie insotite adesea de inele de logodna cu diamante

Cand a fost folosit prima data inelul ca promisiune de casatorie? 

Inca din perioada Romei antice, femeile purtau inele, realizate din materiale precum os, fildes, cupru sau fier, acesta avand semnificatia unui contract de iubire si ascultare reciproca intre cei doi soti. Abia in secolele urmatoare, inelele au inceput sa fie realizate din materiale pretioase, dar erau purtate, in special, de nobili. 

Cele mai citite articole

Semnificatia pe care o are astazi inelul de logodna a fost data de Papa, la jumatatea secolului al IX-lea, care a sustinut ca prin oferirea unui inel, barbatul ii ramanea devotat celei careia i-l oferea, cu intentia de a se casatori. 

Ce forme pot avea inelele de logodna? 

Clasicul inel de logodna este cel realizat din aur, de obicei, cu un diamant solitare. Numai ca exista si alte modele de inele care pot fi oferite in timpul cererii in casatorie, mai ales ca preferintele femeilor sunt diferite. 

Inelele de logodna pot varia in functie de tipul sinei, al pietrelor si de modul in care sunt aranjate acestea. Drept urmare, cei care isi doresc un inel de logodna deosebit pot alege din urmatoarele modele: 

  • Inel manunchi sau cluster ring – in cazul caruia pietrele pretioase sunt grupate pe fata inelului, in general fiind vorba despre o piatra centrala mare, in jurul careia sunt grupate alte pietre de mici dimensiuni;
  • Inel Eternity – pietrele fiind dispuse de-a lungul sinei, forma de cerc simbolizand eternitatea;
  • Inel cu sina imbratisata – sinele inconjoara piatra centrala a inelului.  

Prin urmare, inelele de logodna pot fi folosite pentru a transmite si alte mesaje, pe langa cel clasic.  

Cele mai citite articole