Odata cu venirea primaverii, tot mai multe persoane se gandesc sa aduca noi schimbari in locuinta, iar dupa dormitor, foarte importanta este si baia. Deja nu mai este niciun secret faptul ca faianta si gresia sunt principalele imbunatatiri aduse in aceste camere, iar pe langa faptul ca arata bine, sunt si foarte usor de curatat.

Dar cum multitudinea de modele, culori si producatori iti pot ingreuna alegerea modelului de gresie si faianta potrivite, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi care sa te ajute in luarea unei decizii potrivite. Iata la ce sa fii atent:

In primul rand, hotaraste-te asupra design-ului

Este un prim pas extrem de important. Odata hotarat stilul, poti sa alegi in cunostinta de cauza. Spre exemplu, daca vrei ca totul sa fie natural, poti opta pentru gresie cu insertii de scoarta de copac; daca preferi stilul mediteranean, opteaza pentru placi specifice zonei respective.

Suprafata placilor

Aici ai de ales intre placile mate si lucioase. Desi arata bine, placile lucioase sunt greu de intretinut, iar orice pata va fi vizibila.

Dimensiunea placilor de gresie si faianta

Cele mai citite articole

Placile au dimensiuni ce variaza de la 10 x 10 cm la 100 x 100 cm sau poate chiar mai mari. Ca o regula generala, cu cat placile alese sunt mai mari, cu atat spatiul din incapere va parea mai mic. De aceea, sunt indicate placile cu dimensiuni medii, de 40 x 20 cm, ideale pentru baile de mici dimensiuni.

Ai o baie mica? Cum o faci sa para mai mare?

Perceptia unui spatiu poate varia in functie de culorile alese. Daca optezi pentru placile de gresie si faianta Stracciatella sau nuantele de alb sau crem, vei putea face ca o baie de mici dimensiuni sa para ceva mai spatioasa.

Gresie si faianta portelanate sau obisnuite?

Placile ceramice portelanate au o rezistenta mai buna la socurile mecanice si tocmai de aceea sunt ideale pentru placarea podelelor, in vreme ce variantele obisnuite sunt mai potrivite pentru pereti, unde riscul de a le lovi cu ceva este mai mic.

De cate placi de gresie si faianta ai nevoie

Cel mai repede afli raspunsul daca faci un calcul simplu al perimetrului camerei si imparti cifra obtinuta la dimensiunile placilor de ceramica alese. Va trebui sa mai iei in calcul si faptul ca pierderile pentru o placare dreapta sunt cam de 15 %, in vreme ce pentru una in diagonala de 30 %.

Cele mai citite articole