Carmistin, un pilon important în sectorul agroalimentar, își întărește statutul prin lansarea celui mai vast complex de silozuri pentru stocarea cerealelor din sudul României, localizat în Băbeni, județul Vâlcea.

Sub conducerea omului de afaceri Iustin Paraschiv, Carmistin a investit în această unitate de vârf suma notabilă de 10 milioane euro, integrând-o în uzina de nutrețuri a concernului.

Dispunând de o capacitate maximă de 50.000 tone și un randament notabil de 200 tone/oră în manipulare și transport, complexul va avea un rol determinant în producția de furaje.

Completarea silozului din Băbeni – Un efort financiar de 10 milioane de euro

Prin extinderea cu noile silozuri, Carmistin poate acum procesa în medie 2.000 de tone de cereale zilnic, acoperind o porțiune semnificativă din necesarul de materii prime pentru fabricarea furajelor pentru fermele proprii.

Îmbunătățirile aduse au sporit capacitatea unității la 45 de tone/oră de furaje și 20.000 de tone lunar, oferind potențial nelimitat pentru hrănirea animalelor din fermele Carmistin (pui, porci și vite). Această expansiune va răspunde cererilor pieței în creștere și va consolida poziția dominantă a Carmistin în segmentul de furaje.

Prin finalizarea acestei inițiative, am reușit să punem în totală funcțiune complexul din Băbeni, astfel încât, în plină perioadă de achiziții de cereale, este pe deplin funcțional”, a afirmat Marius Bărbulescu, șeful Diviziei Agricole din cadrul Carmistin.

În urma deciziei de modernizare și perfecționare a infrastructurii, Carmistin nu doar a impulsionat producția de furaje, dar a reiterat angajamentul său de a furniza alimente de înaltă calitate, ecologic și durabil.

Carmistin își îndreaptă eforturile către o producție mai verde și mai productivă

Cele mai citite articole

Parte crucială a planului Carmistin a fost renovarea depozitelor existente și eficientizarea proceselor de producție interne. Aceste upgrade-uri asigură furaje de calitate superioară și o siguranță sporită, îndeplinind standardele stricte agricole.

De asemenea, Carmistin a investit masiv în echipamente noi, proiectate pentru calitate și siguranță. Un pas notabil a fost soluția pentru diminuarea emisiilor de CO2 și costurilor energetice, prin montarea a două turbine de cogenerare de 400 kWel. Acest mecanism va produce atât energie electrică locală, cât și aburul necesar producției de furaje.

Astfel, sub îndrumarea lui Iustin Paraschiv, Carmistin contribuie la protecția mediului, scăzându-și amprenta de carbon și oferind furaje de calitate superioară. Demonstrând un angajament puternic față de durabilitate și o abordare responsabilă în sectorul agricol.

Carmistin își extinde orizonturile în Vâlcea prin noi inițiative

Concomitent cu proiectul din Băbeni, Carmistin își continuă strategia în Vâlcea, dezvoltând încă două proiecte.

Unul presupune crearea a opt celule pentru cereale în Lădești, fiecare cu o capacitate de 500 tone. De asemenea, un colaborator local va lansa fabrica de peleți de la Drăgășani, având capacitatea de 35.000 tone/an.

Referitor la extindere, Carmistin intenționează să lanseze un proiect inovativ în irigații. Vor construi un sistem avansat în Făurești, Vâlcea, pentru 350 de hectare agricole. Această inovație promite să crească producția de cereale cu aproximativ 70%, deschizând noi oportunități pentru Carmistin.

Carmistin se extinde prin investiții și deschide uși pentru angajare

Cu expansiunea în Vâlcea, Carmistin aduce progres și oportunități. Nu doar crește în sectorul agricol, dar stimulează și piața muncii. Datorită investițiilor, numărul de angajați în Vâlcea va crește de la 1.148 (în 2022) la aproape 1.800 până la sfârșitul lui 2023.

În această etapă de creștere, Carmistin se angajează în investiții mari. Având ca obiectiv inovația în sectorul agricol, își propune să devină un actor de top în industria agroalimentară din România. Sub viziunea sa strategică și dedicare pentru calitate și durabilitate, antreprenorul Iustin Paraschiv continuă să sprijine industria agricolă românească.

Cele mai citite articole