Machiajul perfect nu este doar o chestiune de tehnică, ci și de înțelegere a caracteristicilor individuale. Vom explora mai jos universul complex al machiajului ochilor și îți vom oferi tehnici adaptate pentru diferite forme, astfel încât să poți învăța cum să accentuezi ochii mici sau să echilibrezi dimensiunea celor mari. În plus, vei afla cum să folosești culorile complementare pentru a-ți pune în valoare privirea și vei descoperi cum să aplici machiajul în funcție de nuanța ochilor, indiferent aceștia dacă sunt albaștri, verzi sau căprui. 

Formele de ochi și alegerea machiajului corespunzător 

Fiecare dintre tipurile de ochi are caracteristici unice și necesită tehnici de make-up specifice pentru a le evidenția frumusețea și a minimiza neregularitățile. Ochiul rotund, de exemplu, are un aspect plin și necesită trucuri care să creeze iluzia de adâncime. În acest caz este recomandat să folosești nuanțe mai întunecate în pliul pleoapei și să aplici eyeliner pe linia genelor superioare și inferioare, pentru a defini mai bine forma. 

Pentru ochii alungiți este important să adaugi volum în partea de mijloc a pleoapei. Poți aplica o nuanță mai deschisă în colțul intern și una mai închisă în cel extern, iar un eyeliner și o mascara te vor ajuta să accentuezi genele. 

În cazul ochilor cu pleoape căzute este nevoie de tehnici care să adâncească pliul pleoapei și să ridice colțul extern. Poți aplica o nuanță mai închisă în pliuri și una mai deschisă pe pleoapa mobilă, pentru a crea un efect de ridicare. La fel, un eyeliner și mascara vor defini mai bine forma ochiului și vor accentua genele.

Tehnici de machiaj pentru ochii mici 

Culorile deschise, cum ar fi nude, bej sau auriu, pot ajuta la iluminarea și deschiderea ochilor mici, făcându-i să pară mai mari. În ceea ce privește fardul de pleoape, este recomandat să aplici o nuanță deschisă pe pleoapa mobilă și o nuanță mai închisă în pliul ochiului. Aceasta va crea un efect de adâncime și va face ochii să pară mai mari. Evită culorile întunecate sau prea vibrante, deoarece acestea pot face ochii să pară și mai mici. 

Un iluminator aplicat în colțul intern al ochiului va atrage lumina și va conferi un aspect mai luminos și deschis. De asemenea, folosește o linie de tuș subțire, în loc de una groasă, pentru a nu îngusta ochiul. Astfel, vei accentua forma ochiului și vei crea impresia de ochi mai mari. Aplică mascara pe genele de sus și de jos, pentru a le face să pară mai lungi și mai dese. 

Tehnici de machiaj pentru ochii mari 

Ochii mari sunt o caracteristică frumoasă, dar pot părea proeminenți sau mai mari decât celelalte trăsături ale feței. Una dintre tehnicile cheie pentru un aspect echilibrat și armonios este utilizarea de tonuri sau umbre mai închise în pliul pleoapei și pe partea exterioară a ochiului, pentru a reduce dimensiunea percepută a ochilor. Evită utilizarea de culori prea strălucitoare sau luminoase pe pleoape, deoarece acestea pot face ochii să pară și mai mari. 

Prin aplicarea unui tuș subțire pe linia genelor superioare și inferioare vei contura mai bine ochii și le vei oferi un aspect mai definit. Pentru un efect de strălucire și luminozitate poți aplica iluminator în colțurile interioare ale ochilor. Acesta va atrage lumina, făcând ochii să pară mai deschiși și mai luminoși. Nuanțele deschise de alb sau gri perlat te vor ajuta să obții un rezultat subtil și natural. 

Cum să aplici machiajul pentru ochi albaștri? 

Fiecare culoare de ochi are caracteristici unice și poate fi completată de anumite culori de fard. De exemplu, culorile calde precum auriu sau maro pot scoate în evidență nuanța ochilor albaștri. Poți folosi un fard de pleoape în nuanțe complementare de portocaliu sau piersică pentru a contrabalansa nuanța ochilor și a adăuga un efect luminos. 

Cele mai citite articole

Pentru a accentua ochii poți folosi tehnica de machiaj smokey eyes. Tonurile de gri sau maro creează un contrast puternic și vor scoate în evidență culoarea frumoasă și luminoasă a ochilor. 

Culori și tehnici  de machiaj pentru ochii verzi

Ochii verzi pot fi puși în valoare de culori care creează un contrast frumos și le evidențiază nuanța intensă.

Pentru machiajul ochilor verzi poți folosi nuanțe contrastante, cum ar fi mov, roșu sau violet, pe pleoapa superioară. Poți utiliza astfel de tonuri de mov, roz sau maro în diferite tehnici. Fie că alegi un smokey eyes sau make-up de tip cut-crease, astfel de stiluri vor adăuga profunzime și strălucire. 

Culori și tehnici  de machiaj pentru ochii căprui 

Pentru ochii căprui, poți alege produsele de make-up de pe avon.ro în culori neutre și tonuri de pământ precum maro sau bronz pentru a adăuga profunzime și căldură privirii. 

Dacă aplici un fard într-o nuanță mai deschisă pe pleoapa superioară și unul mai închis în pliul pleoapei vei putea crea cu ușurință un efect de adâncime și dimensiune. 

Considerații generale despre tehnica machiajului

În afară de alegerea culorilor potrivite, există și alte aspecte importante de luat în considerare în tehnica machiajului pentru ochi. Este recomandat să aplici un primer pentru ochi, pentru a asigura o bază netedă și pentru a prelungi durabilitatea machiajului.

Tehnica de blending este esențială pentru a crea un aspect armonios și natural, așa că nu ezita să-ți completezi trusa de machiaj cu pensulele potrivite.

Aplicarea machiajului trebuie adaptată în funcție de forma ochilor pentru a-ți pune în valoare trăsăturile. Tehnicile potrivite te pot ajuta să arăți la fel de bine ca modelele de pe copertele revistelor!

Fie că vorbim despre ochi mici, mari, albaștri, verzi sau căprui, machiajul corect le poate amplifica frumusețea naturală. Înțelegerea formei și culorii ochilor și aplicarea machiajului în mod corespunzător poate transforma o privire obișnuită într-una hipnotizantă! 

Cele mai citite articole