Cu tot ce se intampla in mediul nostru, este obisnuit ca tot mai multi oameni sa se intrebe daca merita sa instaleze panouri solare acasa. Conflicte internationale, probleme de mediu, escaladare fara precedent a pretului energiei electrice etc. Toate acestea demonstreaza ca merita din ce in ce mai mult sa pariezi pe energia solara, iar in acest articol vrem sa explicam de ce. 

Instalarea panourilor solare sau a energiei solare ne permite sa profitam chiar si de cea mai mica energie de la soare pentru a o transforma in energie electrica si astfel obtinem un autoconsum care are un impact redus asupra mediului. Desi, ne permite si sa economisim pe termen scurt si lung prin reducerea a ceea ce platim la factura de energie electrica.

Majoritatea firmelor care se ocupa de instalarea panourilor solare au informatii sau un studiu anterior in care vom primi sfaturi, analize sau sfaturi despre ceea ce ni se potriveste cel mai bine in functie de consumul pe care il facem sau de tipul de casa sau locuinta pe care o avem, raportat la numarul de panouri si sistem pe care trebuie sa le instalam. Desi, acest lucru este, de asemenea, convenabil, astfel incat sa va puteti face o idee prealabila despre cat va costa sau ce va trebui sa facem. Pentru mai multe detalii vizitati https://sunup.ro/.

Merita sa puneti panouri solare acasa? Avantaje si dezavantaje

Ca orice tip de sistem de alimentare, acesta are avantajele si dezavantajele sale . Din acest motiv, urmeaza sa vedem ce ne va oferi acest tip de sistem energetic, pe langa inconvenientele pe care ne poate asigura faptul de a dori sa instalam un panou solar in casa, un local sau un depozit. Prin urmare, daca o sa vrei sa-l folosesti, va trebui sa tii cont care sunt punctele sale forte si punctele slabe, asa ca aici iti lasam pe cele mai importante.

Avantaje

Cele mai citite articole

Panourile solare va ofera un sistem care este regenerabil si abundent . Pamantul primeste 120.000 de terawati de radiatie solara, de 20.000 de ori mai multa energie decat energia necesara in intreaga lume. De asemenea, este prietenoasa cu mediul inconjurator, energia Soarelui nu provoaca cu adevarat poluare.

Pe de alta parte, reduce costurile cu energia electrica. Cu noile contoare bidirectionale, este posibil ca daca o locuinta produce mai multa energie decat consuma, sa revina la reteaua electrica CFE cu care utilizatorul obtine credit in favoarea. Ele sunt, de asemenea, configurate ca sisteme partajate . Nu toate casele sau cladirile au spatiu pentru a amplasa zeci sau sute de panouri solare, motiv pentru care se creeaza gradini solare comunitare, pentru ca oamenii sa se poata abona la aceste parcuri si sa economiseasca energie electrica.

In cele din urma, instalarea panourilor solare este silentioasa. Cand o faci, nu vei mai avea niciun zgomot asociat dupa aceea. Si, in plus, se constituie ca o sarcina de intretinere redusa. Aproape nu este nevoie de curatare pentru panouri , care vin cu o garantie de pana la 20 de ani sau mai mult. Totul va depinde de firma de la care urmeaza sa cumparam panourile solare si, bineinteles, de instalarea sistemului energetic.

Dezavantaje

Dupa cum ati vazut deja, folosirea energiei solare are multe lucruri pozitive, dar, ca in toate cazurile, are si latura ei negativa. Pe de o parte, stiti deja ca este nevoie de o investitie initiala mare, care tinde sa descurajeze multe dintre gospodariile care au mai putine resurse economice. Cu toate acestea, de multe ori putem plati lunar. Desi, este clar ca si pretul va fi mare sau va dura mult timp.

Pe de alta parte, un panou solar are intr-adevar o putere limitata. Din acest motiv, de multe ori, acest tip de energie nu este suficient pentru a satisface toate nevoile pe care le cere o locuinta. Ca sa va dau un exemplu, o casa mica dintr-o zona temperata nu cheltuieste de obicei mai putin de 7 Kw pe zi, iar un panou standard genereaza 250 Kw.

In cele din urma, daca doriti sa obtineti niste panouri solare pentru uzul dvs., ar trebui sa aveti in vedere ca acestea depind foarte mult de vreme. Fara indoiala, este ceva ce trebuie relativizat pentru ca poti obtine o medie a orelor de soare anuale sau zilnice. Totusi, daca vremea din zona ta tinde sa se schimbe foarte mult si nu ai prea multa capacitate de a stoca energie, aceasta poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru tine. Si bineinteles, daca nici in zona ta nu prea ai soare, nici nu va fi cea mai buna varianta. In orice caz, totul depinde de fiecare caz specific si de circumstantele generale care exista.

Cele mai citite articole