„Expend4bles” a fost unul dintre cele mai așteptate filme din 2023, însă candidează cu șanse mari la titlul de dezamăgirea anului în industria cinematografică. Recenziile au fost proaste, iar la box office a fost un adevărat eșec: a adunat încasări de doar 50 de milioane de dolari, la un buget de 100 de milioane de dolari.

Precedentele trei filme ale seriei au avut încasări de 800 de milioane de dolari, astfel că nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ. Lucrurile au mers însă prost încă din momentul avanpremierei. Primele recenzii au fost proaste, ceea ce i-a determinat pe mulți să renunțe să mai plătească biletele la cinema pentru a vedea filmul.

Criticii au remarcat lipsa de chimie dintre actorii principali și calitatea slabă a filmului. În plus, în 2023 este un an în care s-a demonstrat că oamenii își doresc să vadă producții mai complexe și mai interesante în locul unor filme ușurele, amintește Screenrant. Un exemplu în acest sens este filmul „Oppenheimer”, care s-a bucurat de încasări excelente, având o poveste solidă în spate.

Ce-i drept, specialiștii mai remarcă și că „Expend4bles” a avut o concurență la cinema în acest an. Nu este un film care să se compare, spre exemplu, cu „The Equalizer 3”, care oferă mult mai multe scene de acțiune și mai incitante, chiar dacă a fost lansat înaintea sa. Iar alte producții apărute într-o perioadă similară au fost „The Nun 2” (care a depășit în al treilea weekend de lansare „Expend4bles”) și „A Haunting in Venice”.

Cele mai citite articole

În același context, filmele din franciza „The Expendables” se remarcau prin distribuția de excepție, în special cu actori obișnuiți cu filmele de acțiune. În franciză au jucat Jet Li, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme și Bruce Willis. Însă în al patrulea film al francizei au apărut și nume ca 50 Cent și Megan Fox, care nu sunt recunoscuți pentru apariția în filme de acțiune.

Pe de altă parte, au trecut 9 ani de la precedenta producție a francizei, ceea ce înseamnă o perioadă îndelungată. Interesul pentru film s-a stins între timp, ceea ce a contribuit la acest eșec semnificativ la box office. Specialiștii consideră că filmul ar fi trebuit lansat cel mult la cinci ani de la producția cu numărul 3.

În orice caz, nici „The Expendables 3” nu s-a bucurat de un succes prea mare. A fost filmul din franciză cu cele mai mici încasări până la „Expend4bles”: 214 milioane de dolari, la un buget de 100 de milioane de dolari. Criticile au fost și atunci mari, ceea ce i-a determinat pe mulți fani să abandoneze să mai plătească bilet pentru „Expend4bles”.

Jocurile video inspirate din „The Expendables” s-au bucurat de mult succes

În timp ce „Expend4bles” a fost un eșec uriaș la box office, jocurile s-au bucurat de recenzii mai bune. În special jocul „The Expendables 2 Video Game”, care a apărut în 2012. A avut vânzări bune și a fost disponibil pe PC, PS și Xbox.În același timp, „The Expendables Megaways” este un slot online care s-a bucurat de multe aprecieri. Disponibil și la cele mai bune cazinouri din țara noastră, slotul a fost lansat în februarie 2020 de compania Stakelogic. Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li & Co. fac parte din simbolurile acestui joc cu efecte video audio impresionante.

Cele mai citite articole