Este foarte dificil să găsești o mașină care să te satisfacă pe deplin. Adesea cauți la întâmplare, fără a-ți stabili niște criterii eliminatorii. Având în vedere că trebuie să ții cont de bugetul de care dispui, de nevoi și, totodată, de preferințele tale, pune pe hârtie toate criteriile pe care vrei să le îndeplinească noua ta mașină. Chiar dacă ți-ai stabilit unele nerealiste, poți alege mașina cea mai apropiată de ceea ce-ți dorești. 

Iată câteva criterii de luat în considerare atunci când îți achiziționezi o mașină!

Second hand sau nouă?

Bugetul de care dispui este, fără îndoială, un aspect de luat în calcul atunci când îți cauți o mașină. Drept dovadă, în momentul în care ai un buget prestabilit, știi deja dacă îți dorești o mașină nouă sau una second hand. Ține cont însă și de cheltuielile ulterioare, deoarece bugetul tău se va diviza în mai multe direcții. În cazul unei mașini noi, viitoarele cheltuieli se rezumă doar la CASCO, ITP și asigurare, pe când în cazul unei mașini second hand, lucrurile se complică. În funcție de numărul de kilometri, de anul fabricației și de nivelul de uzură, este de așteptat ca autoturismul să aibă nevoie de câteva vizite la service, pentru a-l aduce în cea mai bună stare.

Cutie automată sau manuală?

Cele mai citite articole

Această întrebare se afla pe buzele tuturor posesorilor de permis auto. Bineînțeles, ambele au avantaje și dezavantaje, însă balanța se înclină în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă îți dorești să ai o conexiune cu mașina atunci când o conduci, probabil autoturismele cu transmisie manuală îți vor surâde mai mult decât cele automate. În schimb, dacă folosești mașina strict pentru a te deplasa din punctul A în punctul B și nu vezi condusul ca pe un hobby, o mașină automată este alegerea perfectă pentru tine. 

Alte aspecte banale, dar importante

Zona pe care o frecventezi cel mai des poate fi un criteriu eficient in luare deciziei. Dacă circuli adesea prin locuri aglomerate, o mașină de tip hatchback este mult mai utilă, fiind ușor de manevrat în locurile strâmte. În plus, având dimensiuni mici, va consuma puțin carburant stând în trafic și va fi mult mai ușor de parcat. Vezi aici câteva modele Hyundai de la Hyundai Di-Bas care pot corespunde cu cerințele tale. Un alt lucru banal la care ar trebui să te gândești este numărul de uși. Dacă obișnuiești să circuli singur sau cu cel mult încă un pasager în dreapta, mașinile coupe sunt o variantă de luat în calcul. În schimb, dacă ai o familie numeroasă sau ai un grup numeros de prieteni cu care te întâlnești frecvent, este mai utilă o mașină cu patru uși. 

Necesitățile sunt mai importante decât dorințele, așadar alege un autoturism funcțional, potrivit stilului tău de viață și pe care îl poți întreține fără eforturi considerabile.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole