Deşi achiziţionarea unei bărci pneumatice nu pare o investiţie de viitor sau măcar necesară pentru multe persoane, aceasta se va dovedi indispensabilă pentru pescarii împătimiţi sau amatori. Pescuitul din barcă poate fi o experienţă plăcută, relaxanta şi distractivă cu care oamenii îşi umplu vacanţele, dar şi o pasiune pe care o pot pune în practică pescari din toate colţurile ţării, dar mai ales de pe malul Dunării. Pescuitul din barcă este mai mult decât un hobby, ci este pentru mulţi o pasiune şi chiar o ocupaţie, mai ales pentru tulceni şi un mijloc de a face bani, dacă ambarcaţiunea se închiriază.
Cele mai multe păreri despre bărcile de pescuit pun accent pe importanţa unei documentări temeinice, pentru a avea o idee clară despre ceea ce presupune o astfel de investiţie. Mai exact, pescarii trebuie să aleagă modelul potrivit nevoilor lor, să pregătească un spaţiu de depozitare, să se hotărască asupra banilor pe care sunt dispuşi să îi investească şi să stabilească de motor este util pentru ei.
Tipuri de bărci de pescuit
Cele mai citite articole
Bărcile de pescuit sunt cele special construite astfel încât să aibă carlinga deschisă pentru a oferi mai mult loc de pescuit în defavoarea spaţiului pentru relaxat şi şezut. Pescarii care obisnuiescsa stea peste noapte sau pleacă la pescuit pentru mai multe zile pot opta pentru o barcă cu cabina. Modelul ales trebuie să se potrivească cerinţelor zonei de pescuit, tipului de apă şi de captură, dacă este cazul.
Bărcile de pescuit în apă sărată sunt special concepute în aşa fel încât să reziste în fata efectului coroziv al apei sărate, fiind mai voluminoase şi perfecte pentru capturi mai mari. Bărcile de pescuit în ape dulci, pe de altă parte, au dimensiuni mai mici, cum sunt cele cu vâsle sau canoe, dar există şi modele mai mari, folosite de persoanele care trăiesc departe de mare dar pescuiesc în iazuri, lacuri sau râuri, chiar şi pe Dunăre.
Nu în ultimul rând, există şi bărci utilizabile în orice împrejurare, potrivite pentru toate tipurile de mediu. Acestea sunt versatile şi se adaptează atât condiţiilor apelor dulci, cât şi sărate şi pot fi manevrate nu doar de pescarii experimentaţi, ci şi de începători, prevăzute cu cârlig de remorcare ce pot varia de la 3 la 6 metri lungime.
Nu în ultimul rând, bărcile specializate sunt cele potrivite pescarilor care preferă să prindă numai un anumit tip de peşte şi merg în zone în care trăiesc numai anumite specii de peşti. Există, aşadar, bărci pentru pescuitul la biban cu o structură ce permite o manevrare facilă în apele uşor adânci unde aceşti peşti cresc şi sunt dotate cu scaune pivotante ce pot fi întoarse în orice direcţie, având locuri chiar şi pentru 2 persoane şi fiind recomandate pentru apele line, care nu sunt agitate.