Capitala Italiei este unul dintre orasele cu cea mai vasta istorie fiind o destinatie obligatorie pentru orice iubitor de calatorii. De asemenea, exista aici o multitudine de obiective turistice pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

Iata cateva dintre cele mai importante si fascinante locuri din Roma care asteapta sa fie descoperite de curiosi:

Colosseumul 

Colosseumul este cel mai iconic si deosebit simbol al Romei. Acesta este sinonim cu Italia si nu poate fi ratat de niciun turist. Colosseumul a fost construit in anul 80 d.Hr si a devenit locul in care se organizau jocurile gladiatorilor si alte evenimente speciale pentru romani.

Acesta este, de asemenea, si unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre antice din lume. Poate fi admirat atat din exterior, cat si din interior in Piazza del Colosseo numarul 1, Roma. Vezi zborurile catre Roma de pe Vola si lasa-te impresionat de ceea ce iti ofera acest oras.

Forumul roman

Forumul roman, cunoscut ca Forum Romanum, este un alt obiectiv turistic de neratat in Roma. Acesta a fost un veritabil centru al vietii sociale si culturale din Roma antica, iar acum poti admira ruine ale unor cladiri precum Templele lui Saturn sau Casa lui Augustus si Curia Julia.

Poti sa te lasi cuprins de istoria bogata a acestui loc fascinant si sa te plimbi printre ruine. Forumul Roman se afla pe Via della Salara Vecchia, ⅚, Roma.

Panteonul

Panteonul este un fost templu roman si este considerat drept cea mai bine conservata cladire din patrimoniul Romei. Acesta a fost construit pentru zeitati, este renumit pentru arhitectura impresionanta si poate fi vizitat gratuit.

Cele mai citite articole

Poate cel mai impresionant detaliu al Panteonului este oculus, un cerc in domul Panteonului care avea scopul de a pune oamenii in directa legatura cu cerul si cu zeii. De asemenea, acesta este o sursa de lumina deosebita pentru interiorul templului. Panteonul se afla in Piazza della Rotonda, Roma.

Vaticanul

Vaticanul este cea mai mica tara din lume si locul originar al Bisericii Catolice. Ca obiectiv turistic, Vaticanul nu se adreseaza doar celor care cauta radacinile religiei, ci si celor pasionati de arta si arhitectura. In interiorul Vaticanului, poti vizita Capela Sixtina, cu faimosul sau tavan pictat de catre Michelangelo.

De asemenea, Bazilica Sfantul Petru este una dintre cele mai mari biserici din lume si merita vizitata cand cauti locuri spectaculoase din Roma.

Piazza Navona

Piazza Navona este una dintre cele mai importante si animate piete din Roma. Aceasta gazduieste cele trei fantani monumentale, cea mai cunoscuta fiind Fantana lui Neptun. Cand vizitezi Piazza Navona, te poti conecta mai usor la vibratia vietii de noapte din Roma, dar tine cont de faptul ca aceasta va fi impanzita mereu de turisti.

Fontana di Trevi

La capitolul fantani faimoase, nu poate fi trecuta cu vederea Fontana di Trevi din Roma. Aceasta a fost construita in secolul 18 si este cea mai mare fantana baroca din oras si una dintre cele mai faimoase din lume.

Exista o superstitie care spune ca daca arunci o moneda in Fontana di Trevi, te asiguri ca te vei intoarce in Roma. Se estimeaza ca in fiecare zi sunt aruncate monede in valoare de 3000 de euro.

Alege Roma ca viitoare destinatie de vacanta si bucura-te de obiectivele care te ajuta sa inveti mai multe despre trecutul maret al Italiei.

Cele mai citite articole