În 2023, prețul gazelor naturale rămâne un subiect de actualitate, având un impact semnificativ asupra bugetului clienților care utilizează această resursă pentru activitățile lor.
Plafonarea prețurilor la gaze naturale
Cu certitudine, orice creștere semnificativă a prețului gazelor naturale poate avea un impact financiar negativ asupra consumatorilor, aceste fluctuații puternice conducând la incertitudine și la nevoia de a lua decizii sigure și eficiente în ceea ce privește sursele de energie utilizate.
Având în vedere situația economică puternic afectată de realitățile din prezent, foarte mulți clienți sunt îngrijorați cu privire la evoluția prețurilor la gaze naturale în viitor. De aceea, își actualizează constant informațiile privind prețul/ m3 gaz în 2023.
La momentul actual, pentru consumul efectuat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2025, niciun client casnic nu va plăti un preț al gazelor naturale (inclusiv taxe) mai mare de 0,310 lei/kWh.
Cele mai citite articole
Potrivit prevederilor din OUG 27/2022, cu completările și modificările ulterioare, schema de sprijin în ceea ce privește plafonarea prețului se aplică până la data de 31 august 2025. Această schemă are ca scop diminuarea efectelor determinate de creșterea prețurilor la energie din ultimul an.
Plafonarea prețurilor la gazele naturale este o măsură adoptată de guvern pentru a proteja consumatorii de creșterea excesivă a prețurilor la gaze naturale. Această măsură este benefică atât pentru clienții casnici, cât și pentru clienții non-casnici.
Clienții prioritizează optimizarea consumului de gaze naturale
O utilizare rațională a gazului impune un anumit comportament, care să asigure obținerea unor costuri mai mici la facturile lunare. În prezent, clienții pun un accent deosebit pe optimizarea consumului de gaz, de aceea, ei caută să aplice cele mai bune măsuri și soluții în acest sens. Abordarea unor obiceiuri corecte de utilizare a gazului și controlul riguros al consumului sunt primii pași pe care îi pot face clienții casnici pentru atingerea obiectivelor stabilite în acest sens.
Așadar, o utilizare responsabilă a gazului natural aduce beneficii semnificative pentru consumatori, în special prin reducerea costurilor facturilor lunare și îmbunătățirea eficienței energetice.
Prin adoptarea unei astfel de conduite, consumatorii pot contribui la protejarea mediului înconjurător și promovarea unei dezvoltări durabile a societății.