Anul 2020 aduce o mulțime de seriale noi din toate genurile: comedii, drame, SF-uri, romance și filme cu temă religioasă. Majoritatea pot fi vizionate pe platformele de streaming Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Hulu și pe diverse site-uri de filme și seriale online.

V-am pregătit o listă cu cele mai bune 16 seriale care au fost lansate în anul 2020 și pe care le puteți viziona online.

16. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness / Regele tigrilor: Crime, haos și nebunie

Mini-seria Tiger King este unul dintre cele mai stranii documentare pe care le vei urmări vreodată. Eric Goode filma un documentar despre comerțul cu reptile când a întâlnit un tip cu un leopard de zăpadă în spatele dubiței sale. A petrecut următorii cinci ani în cadrul comunității de feline mari din Statele Unite, unde există mai mulți tigri în captivitate decât există în sălbăticie. Acest serial documentar conține opt episoade care explorează disputa dintre un proprietar al grădinii zoologice din Oklahoma și un activist pentru drepturile animalelor.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness poate fi vizionat pe platforma Netflix.

15. Normal People

Normal People este un serial de televiziune difuzat de Hulu și BBC 3, bazat pe romanul omonim scris de Sally Rooney. Protagoniștii sunt Paul Mescal şi Daisy Edgar Jones, care joacă rolul unui cuplu tânăr, Connell şi Marianne. Serialul urmărește relaţia lor clandestină de-a lungul şcolii şi facultăţii. Niciunul dintre ei nu poate nega legătura palpabilă dintre ei, însă nici nu doresc să o admită. Astfel, ei se îndreaptă spre alte persoane înainte de a fi, din nou, atraşi unul de celălalt. Întrebarea este cât de departe ar putea ajunge fiecare dintre ei pentru a-l salva pe celălalt.

14. Hollywood

Creat și difuzat de Netflix, Hollywood este o mini-serie ce cuprinde 7 episoade, care aduce în prim-plan un grup de actori aspiranți și cineaști din Epoca de Aur de la Hollywood. Acțiunea se petrece în perioada de la finalul Celui de-Al Doilea Război Mondial, când actorii, regizorii și scenariștii talentați și ambițioși încearcă din răsputeri să își îndeplinească visul de a deveni celebri. Serialul Hollywood explorează și părțile întunecate ale celebrității, precum scandalurile sexuale și rasismul anilor ‘50.

13. High Fidelity

Zoe Kravitz, fiica celebrului muzician Lenny Kravitz, este protagonista acestui serial creat și difuzat de Hulu. Robyn Brooks iubește muzica, este o fină cunoscătoare a culturii pop și adoră să realizeze liste Top 5 atunci când are dificultăți în a lua o decizie. Ea este patroana unui magazin care vinde CD-uri și viniluri în orașul său natal.

High Fidelity este o adaptare modernă a romanului cu același nume scris de Nick Hornby și un remake al filmului High Fidelity (2000), în care John Cusack joacă rolul principal.

12. Into the Night / În negura nopții

Proaspăt lansat de Netflix, Into the Night este o mini-serie SF cu 6 episoade care prezintă eforturile unui grup de oameni de a supraviețui unei teribile apocalipse. Un eveniment cosmic misterios transformă lumina soarelui într-o forță distrugătoare. În aceste condiții, pasagerii și echipajul de la bordul unui zbor de noapte deturnat încearcă să supraviețuiască în aer, înconjurați de întuneric și de forțe malefice.

11. Star Trek: Picard

Star Trek: Picard, creat pentru postul american CBS, este a opta serie din franciza Star Trek și se concentrează pe personajul Jean-Luc Picard. La sfârșitul secolului 24 și la 14 ani de la pensionarea sa de pe nava Starfleet, Jean-Luc Picard trăiește o viață liniștită la podgoria sa, Chateau Picard. Atunci când este căutat de o tânără misterioasă, Dahj, care are nevoie de ajutorul lui, Căpitanul Picard își dă seama că tânăra are conexiuni cu propriul său trecut.

10. Little Fires Everywhere

Little Fires Everywhere le aduce în rolurile principale pe Reese Witherspoon și Kerry Washington. Noul serial urmărește destinele membrilor din familia Richardson, în special mama și fiica, două figuri enigmatice care promovează o imagine perfectă. Aparențele sunt înșelătoare, așa cum se va dovedi cât de curând.

Cele mai citite articole

Bazat pe cel mai bine vândut roman din anul 2017 al autoarei Celeste Ng, povestea explorează povara secretelor, natura artei și a identității, dificultatea maternității, dar și riscul de a considera că respectarea regulilor poate preveni dezastrul.

9. The Plot Against America / Complotul împotriva Americii

Primul sezon din serialul The Plot Against America a fost difuzat de HBO în perioada martie – aprilie 2020. Serialul este inspirat de celebrul roman cu același nume scris de Philip Roth și imaginează o istorie americană alternativă din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, povestită prin ochii unei familii evreiești de clasă muncitoare din New Jersey. Serialul urmărește ascensiunea politică a lui Charles Lindbergh, un aviator erou și populist xenofob, care devine președinte și îndreaptă America spre fascism.

8. The Outsider

Povestea din The Outsider începe cu o investigație aparent simplă cu privire la uciderea cruntă a unui băiat de 11 ani. Atunci când o forță supranaturală dă peste cap toate planurile raționale ale celor implicați în caz, un polițist experimentat și un investigator cu metode neortodoxe încep să pună la îndoială tot ceea ce cred. Creat și difuzat de HBO, serialul este bazat pe romanul omonim scris de Stephen King.

7. Run / Să fugim!

Ruby Richardson trăiește o viață obișnuită în suburbii alături de soțul ei. Întreaga existență îi este dată peste cap în momentul în care primește un mesaj de la iubitul ei din facultate, care o invită să renunțe la tot și să se întâlnească cu el în New York. Cei doi au făcut un pact cu 17 ani în urmă: dacă unul dintre ei scrie textul „RUN”, iar celălalt răspunde în același fel, înseamnă că este timpul să renunțe la tot și să se întâlnească în Grand Central Terminal pentru a evada împreună.

6. Unorthodox

Unorthodox este o mini-serie dramatică ce a debutat pe Netflix în martie 2020, fiind totodată primul serial Netflix în care se folosește dialectul idiș. Mini-seria este inspirată de autobiografia lui Deborah Feldman din 2012, Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots.

Esty, o femeie de 19 ani de origine iudaică, trăiește nefericită într-o căsătorie aranjată într-o comunitate ultra-ortodoxă din Brooklyn, New York. Esty decide să fugă în Berlin, unde locuiește mama ei înstrăinată. Aici, tânăra încearcă să își găsească locul într-o viață laică, descoperind viața în afara comunității sale și respingând toate credințele cu care a crescut. Soțul ei, care află că Esty este însărcinată, călătorește la Berlin împreună cu vărul său, din ordinul rabinului, pentru a încerca să o găsească și să o aducă acasă.

5. Locke & Key

După ce tatăl lor este ucis în circumstanțe misterioase, cei trei frați Locke și mama lor se mută în casa lor veche, Keyhouse. Casa pe care o descoperă este plină de chei magice care au legătură cu moartea tatălui lor. Pe măsură ce copiii Locke explorează diferitele chei și puterile lor magice, un demon misterios se trezește, iar acesta nu se va opri la nimic pentru a fura cheile. Locke & Key este un serial mistery marca Netflix despre maturizare, dragoste, renunțare și legăturile de nezdruncinat care definesc o adevărată familie.

4. The New Pope / Noul Papă

După succesul răsunător al primului sezon intitulat The Young Pope, serialul continuă cu The New Pope, în care John Malkovich îl interpretează pe Sir John Brannox, un aristocrat englez, fermecător și sofisticat. Sub conducerea noului papă, Vaticanul încearcă să-și reabiliteze numele după o serie de scandaluri sexuale care au pus în pericol instituția. The New Pope este o mini-serie cu 9 episoade produsă de HBO și difuzată la începutul anului 2020.

3. Mrs. America

Serialul Mrs. America se bazează pe povestea mișcării de ratificare a amendamentului pentru drepturi egale și a reacției neașteptate condusă de o femeie conservatoare numită Phyllis Schlafly, interpretată de Blanchett. Prin ochii femeilor din acea epocă, serialul marca HBO explorează modul în care cultura războaielor din anii ’70 a dat naștere organizației Moral Majority și a schimbat peisajul politic american. Încă din primul episod suntem atenționați că scenele și personajele sunt parțial ficționalizate în scopuri creative.

2. Devs / Divizia de dezvoltare

Noul serial SF creat de HBO o are ca protagonistă pe Lily Chan, o tânără inginer de software, care investighează moartea suspectă a iubitului ei. Acesta tocmai se angajase în cadrul unui divizii de dezvoltare numite Devs, o companie cu sediul în Silicon Valley ce produce tehnologie de ultimă oră, dar care deține secrete inimaginabile. Lily este hotărâtă să afle care este motivul din spatele odioasei crime și să scoată la iveală secretele întunecate ale companiei.

1.Avenue 5

Un serial de comedie excepțional care îi aduce în rolurile principale pe Hugh Laurie (Dr. House) și Josh Gad (vocea lui Olaf din Frozen). Acțiunea se petrece în viitor, când nava spațială Avenue 5, care transportă turiști bogați, se defectează și își schimbă traiectoria. Drumul spre casă se dovedește a fi mai complicat decât credeau, iar căpitanul și echipajul navei nu reușesc să facă față situației. Comicul de situație, ridicolul conflictelor iscate și aventurile pline de umor sunt ingredientele cheie ale noului serial creat de HBO.

Care este serialul tău preferat din anul 2020?

Cele mai citite articole