Trofeul Super Bowl, Super Bowl-ul reprezinta meciul final dintre castigatoarele celor doua ligi importante de fotbal american existente in anii 60 (celebrul NFL si AFL)? NFL si AFL au fuzionat in 1970 iar castigatoarele celor doua ligi jucau intr-un meci final care urma sa desemneze campioana absoluta la fotbal american.

primele doua meciuri dintre castigatoarele NFL, respectiv AFL s-au numit „The AFC-NFC World Championship Game”, denumirea de Super Bowl instaurandu-se abia odata cu cel de-al treilea meci (in 1968)? Dupa fuziunea din `70, sub denumirea de NFL, liga nou infiintata s-a impartit in doua confederatii: AFC (fosta AFL) si NFC (echipele din liga NFL initiala)

Cele mai citite articole

pentru a se putea realiza fuziunea NFL-AFL si, implicit, aparitia Super Bowl-ului asa cum il stim acum, a fost nevoie de o lege speciala a Congresului Statelor Unite? Aceasta s-a datorat legislatiei anti-trust existente in SUA care nu permitea astfel de intelegeri majore.

Super Bowl-ul trebuia, initial, sa se numeasca The Big One? propunerea aceasta a fost insa abandonata in favoarea denumirii actuale care, conform planului initial, trebuia si ea sa fie doar una temporara, pana cand o denumire mai buna va aparea.

finala campionatului de fotbal american (NFL) este cel mai urmarit show de televiziune in SUA? In medie, intre 80-90 de milioane de americani urmaresc partida iar numarul privitorilor poate depasi 140 de milioane in anumite momente-cheie ale Super Bowl-ului.

Cele mai citite articole