Alegerea celui mai delicios meniu botez este una dintre principalele sarcini la care proaspetii parinti trebuie sa se gandeasca atunci cand se gandesc la organizarea evenimentului. Invitatii isi doresc sa aiba pe mese bucate gustoase, savuroase, care sa ii tenteze atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere al gustului. Mamele si tatii care urmeaza sa se bucure de venirea pe lume a bebelusului lor impreuna cu prietenii si familia pot descoperi in randurile de mai jos care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ia in considerare, pentru a lua o hotarare cat mai simplu!

Diversitate

Pentru inceput, meniul pentru botez trebuie sa fie unul divers si sa contina alimente din mai multe categorii, astfel incat sa ii satisfaca pe cei care se vor bucura de el. De preferat este ca proaspetii parinti sa aleaga preparate de sezon, in functie de anotimpul in care organizeaza evenimentul, pentru a oferi celor dragi posibilitatea de a se bucura de mancaruri deosebite, proaspete si gustoase!

Cat feluri de mancare trebuie sa contina?

Un alt detaliu esential la care mamele si tatii trebuie sa se gandeasca este numarul de feluri de mancare din care isi compun meniurile. Daca pentru botezurile de zi, care sunt in general mai scurte sunt suficiente 2-3 feluri de mancare, pentru botezurile care dureaza intreaga noapte, gazdele trebuie sa ofere invitatilor 3-4 feluri de mancare diferite. La acestea se adauga atat prajiturile, cat si tortul de la sfarsit!

Meniu botez in functie de coloristica

Cele mai citite articole

Coloristica este si ea importanta in ceea ce priveste un meniu botez. Alimentele trebuie sa arate frumos si sa aiba cat mai multe nuante, pentru a-i imbia pe invitati sa se bucure de ele cu pofta. Ideal este ca proaspetii parinti sa aleaga elemente in nuante aprinse, asa cum sunt, de exemplu legumele proaspete sau carnurile gatite in mod corect.

Degustarea

Cu 1-2 saptamani inainte de marele evenimente, mamele si tatii trebuie neaparat sa mearga la o degustare in localul pe care il aleg pentru botez. Aici se pot bucura de o degustare a tuturor preparatelor din care pot alege si isi pot forma o parere despre ce si-ar dori cu adevarat pe masa.

Gusturile invitatilor

Pentru ca toti invitatii sa se bucure de meniurile de la botez, acestia trebuie sa se regaseasca pe farfurii cel putin cateva dintre alimentele lor preferate. Parintii care organizeaza evenimentul trebuie sa tina cont si de preferintele celor dragi. De exemplu, poate ca printre invitati se numara si persoane vegetariene. Pentru acestea pot fi pregatite cateva meniuri speciale, iar acest lucru va demonstra interesul mamelor si tatilor pentru cei pe care si-i doresc alaturi!

Alegerea meniului pentru botez nu este deloc o munca usoara. Cei care sunt in plin proces de organizare a petrecerii in cadrul careia se vor bucura de venirea pe lume a bebelusului lor trebuie sa fie atenti si sa opteze pentru bucate delicioase, care sa incante papilele gustative ale invitatilor!

Cele mai citite articole