Iarna, confortul și protecția oferite picioarelor sunt două dintre cele mai importante criterii în funcție de care ne alegem încălțămintea. La rândul său, estetica pantofilor aleși pentru sezonul rece trebuie să beneficieze de atenția binemeritată, mai ales pentru aceia dintre noi preocupați de propria imagine. 

Diversitatea de modele pe care o regăsim în magazinele de încălțăminte poate deveni copleșitoare în procesul de alegere, însă pentru a fi mai ușor să iei o decizie în acest sens, îți prezentăm un top 5 al celor mai iubite tipuri de încălțări pentru sezonul rece.

1. Cizmele îmblănite

Cizmele îmblănite sunt un must-have în garderoba feminină pe timpul iernii, deoarece asigură confortul termic necesar în zilele cu temperaturi scăzute. Sfatul nostru este să investești într-o pereche de cizme calitative, atât din punct de vedere al materialelor folosite pentru fabricarea lor, cât și în ceea ce privește realizarea cusăturilor și a detaliilor. 

Cizmele din piele naturală sunt o primă variantă de luat în considerare, însă poți opta și pentru încălțări îmblănite confecționate din piele ecologică de bună calitate. Diversitate de modele de încălțăminte de iarnă din piele eco este impresionantă, având în vedere că vorbim despre un material care, prin prelucrare, se pretează pentru a obține diverse texturi, imprimeuri și culori. 

Un alt avantaj al cizmelor îmblănite de iarnă este că pot fi asortate cu diferite piese care se regăsesc deja în garderoba ta, cum ar fi fustele sau rochiile din tricot, purtate cu ciorapi de damă groși, negri.  

2. Bocancii cu talpă chunky

Dacă vrei să fii în pas cu moda în această iarnă, ai nevoie de o pereche de bocanci cu talpă chunky. Acest tip de încălțăminte este foarte potrivită pentru anotimpul rece deoarece talpa lor specifică, masivă, cu proeminențe, asigură o bună aderență pe suprafețele acoperite de zăpadă și polei. Bocancii tip combat, așa cum se mai numesc, reprezintă o variantă stilistică perfectă pentru ținutele casual, conferind originalitatea oricărui mix vestimentar. 

De exemplu, ei pot fi purtați cu o pantaloni din piele cu un croi fit, la care poți combina un pulover supradimensionat, până la jumătatea coapsei și cu o jachetă din piele întoarsă, căptușită cu blană. 

3. Ghetele cu șiret 

Cele mai citite articole

Extrem de practice și de ușor de asortat în ținutele de zi cu zi, ghetele cu șiret se numără printre cele mai iubite tipuri de încălțăminte pentru iarnă. Acestea se pretează atât ținutelor simple, formate din jeans și pulovere, cât și fustelor din materiale precum denimul sau pielea. 

Un sfat de stil de care să ții cont dacă vrei să obții un look aparte integrând acest tip de încălțăminte este să experimentezi diverse variante cromatice ale ghetelor. Deși cele negre pot fi un element de bază al garderobei tale, nu te teme nici de bejuri sau de culorile intense. 

4. Cizmele de zăpadă

Ușor de recunoscut grație designului robust, cizmele de iarnă sunt, cu siguranță, vedete pe pârtiile de schi. Perfecte pentru a fi purtate cu pantaloni sau colanți termici, acestea sunt o componentă esențială a echipamentului pentru practicarea sporturilor de zăpadă. Datorită materialelor utilizate pentru fabricarea lor, acestea îți protejează picioarele de frig și umiditate, motiv pentru care nu uita să le pui în bagajul pe care îl vei lua cu tine în vacanța la munte. 

Dacă îți dorești să porți încălțăminte de acest tip și în oraș, combin-o cu o geacă matlasată, lungă și vei obține o ținută confortabilă și totodată, modernă. 

În schimb, pentru ocaziile în care se impune un cod vestimentar mai sobru, experimentează ținute care au la bază încălțăminte de iarnă mai sobră.

5. Ghetele cu platformă

Încălțămintea de iarnă cu platformă oferă un plus de stabilitate, menținând confortul necesar pentru a fi purtată un timp îndelungat. Mai mult decât atât, ea reprezintă o variantă foarte bună pentru a crea ținute extravagante sau elegante, în funcție de modelul ales.

Pe de-o parte, o pereche de ghete cu platforme accesorizate cu ținte poate face deliciul unui outfit casual pentru o ieșire în oraș cu prietenii, iar pe de altă parte o rochie elegantă sau un costum office pot fi asortate cu botine elegante cu platformă, din piele întoarsă. 

Cele mai iubite tipuri de încălțăminte de iarnă sunt cele care asigură protecție și confort, în ciuda temperaturilor scăzute și a umidității. Îmblănite sau nu, cu talpă masivă sau cu un design „cuminte” – care este modelul de încălțări pe care îl preferi în anotimpul rece?

Cele mai citite articole