Ce poți citi în rândurile următoare:

1. Mașinuțele, unele dintre cele mai iubite jucării pentru copii

2. 6 idei de activități recreative în aer liber pentru cei mici

  • Mașinuțele, unele dintre cele mai iubite jucării pentru copii

Sunt mulți copii care visează să aibă o mașină și să șofeze ca adulții: conducând, parcând și călătorind în multe locuri, vizitând mulți prieteni și familie. Chiar este un adevăr faptul că vehiculele, nu se știe de ce, le plac întotdeauna atât copiilor, cât și adulților. De aceea, modelele de mașinuțe cu pedale sunt perfecte pentru început.

Este amuzant faptul că, în urmă cu ceva timp, în vreme de marii producători de jucării au încercat să facă cele mai moderne, mai inovatoare și cele mai de top mașini pentru micuți, a existat o companie care a gândit exact opusul și a început fabricarea de modele de vehicule în stil retro, frumoase, robuste și stabile.

Mașinile cu pedale pentru prichindei sunt ideale deoarece merg fără baterie, fără a face zgomot mare și fără cabluri. Ele funcționează cu cea mai bună energie din câte există pe lumea asta, cea a copiilor, un tip de energie care pare aproape inepuizabilă. Și cea mai bună calitate a unei astfel de jucării pe roți este aceea că va fi întotdeauna gata de a fi folosită.

Toate vehiculele de jucărie de acest tip sunt într-adevăr irezistibile, plus că sunt fabricate în așa fel încât să fie foarte sigure în exploatare, astfel încât să poată fi transmise de la un frate la altul fără a se defecta.

Unii copilași de azi, ce-i drept preferă diversele tipuri de mașinuțe electrice, dar ambele tipuri de astfel de vehicule de jucărie funcționale se vând extrem de bine în multe locuri de pe glob.

Pe de altă parte, putem găsi vehicule pentru copii cu funcții suplimentare extrem de atractive din punctul de vedere al celor mici, precum ar fi tractoare sau camioane, betoniere, excavatoare.

Mulți copii sunt fascinați de vehiculele reale uriașe care mișcă pământul sub diferite forme. Unele modele de autovehicule utilitare pentru pici au remorcă, iar altele încarcă și vor putea muta nisip și obiecte diverse, pot fi manevrate în diverse feluri, pot face sarcini grele… Pe scurt, spațiu în curte să ai, că jucării de genul ăsta se găsesc din plin în magazinele specializate de pe net!

Ce activități recreative se mai pot desfășura în curtea casei?

  • 6 idei de activități recreative în aer liber pentru cei mici

Să te bucuri de ziua afară este o încântare! Descoperă mai jos 6 jocuri în aer liber și distrează-te cu toată familia!

Nu este dificil să vedem că copiii noștri petrec mult mai puțin timp explorând jocurile în aer liber decât generațiile trecute. Iar pandemia a agravat situația și mai mult în această privință.

Jocurile video și internetul sunt deja o parte importantă a vieții celui mic care va trăi ca adult într-o lume tot mai tehnologizată. Cu toate acestea, explorarea naturii și jocul în curtea casei sunt, de asemenea, esențiale pentru a învăța să interacționeze cu mediul din jurul lui, pe lângă stimularea autonomiei și a creativității sale.

Jocurile de familie în aer liber sunt, de asemenea, un exercițiu fizic excelent și întăresc relațiile sociale și unitatea tuturor celor din casă.

Principiu de bază: Nu renunța la jocurile simple în aer liber

Cele mai citite articole

Iată în continuare niște idei foarte distractive de a te juca în aer liber, care îi vor bucura nu numai pe copiii, ci și pe adulți.

1. Remorcherul de război (Frânghia)

Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri în aer liber, iar pentru a te juca este nevoie doar de o frânghie suficient de solidă. Împărțiți în două echipe egale (de copii sau părinți și copii), fiecare grup ținând frânghia din părți opuse. Setează două minute pe cronometrul telefonului și team-ul care nu slăbește frânghia și nici nu este tras mai aproape de echipa adversă, câștigă jocul. Se poate trage o linie pe jos peste care nu trebuie să se treacă.

2. Jocul cu bule de săpun

A face baloane de săpun este o activitate distractivă pentru toate vârstele, inclusiv și pentru copii. Plus că este foarte ușor să se pregătească un amestec pentru bule de săpun, dacă nu vrem să dăm bani ca să le cumpărăm de la magazin. Pur și simplu se combină o parte de săpun lichid, șampon sau alt detergent ușor cu patru părți de apă.

Pentru a face bulele mai rezistente, se poate adăuga chiar și puțin zahăr, amidon sau sirop de porumb în respectivul amestec. Un alt sfat este să se adauge puțin colorant alimentar, astfel încât bulele să fie mai frumos colorate.

Pentru asamblarea baghetei de suflat, se poate improviza un instrument de acest gen dintr-o bucată de sârmă îndoită sau se poate lua un pai pentru băuturi răcoritoare. Acesta este unul dintre cele mai frumoase  jocuri de familie în aer liber.

3. De-a v-ați ascunselea

Acesta este un alt joc simplu în aer liber și capabil să distreze toate vârstele. Poate fi, de asemenea, o alternativă excelentă pentru a juca chiar și în interior într-o zi ploioasă, ajutându-i să distreze pe cei mai mici.

Atâta timp cât o persoană închide ochii și numără până la 30, ceilalți participanți se vor ascunde. Cine este prins pierde și îi va căuta pe ceilalți tura următoare.

4. Umbra

Acest joc în aer liber pentru copii este perfect pentru stimularea dezvoltării motorii. Plus că necesită doar puțină creativitate și o zi însorită.

Cel mai bine se joacă în grup. Mergeți într-un loc unde se poate umbri solul sau peretele și formați o linie. Primul trebuie să facă mișcări amuzante și ceilalți trebuie să-l urmeze, copiindu-și umbra. O idee bună este să încerci să imiți mișcările diferitelor animale.

5. Urmează-ți stăpânul

Acest joc urmează același principiu ca și cel precedent, dar fără să se bazeze pe umbre. Maestrul ar trebui să facă mișcări amuzante, în timp ce ceilalți ar trebui să încerce să o copieze, cu cât mai multă fidelitate posibil și fără a pierde timpul atunci când se trece de la o poziție la alta.

6. Războiul cu apa

În zilele de vară, un război cu apă este unul dintre cele mai bune jocuri de familie în aer liber! Umpleți pungi cu apă pentru a vă juca unul cu celălalt, improvizați cu aspersoare sau investiți în pistoale cu apă pentru a face jocul mai interesant.

Cele mai citite articole