Ești în căutarea unei tastaturi de gaming performante? Cu atât de multe modele disponibile, ți se poate părea dificil să alegi un produs care să genereze experiențe de joc uimitoare. Însă toată această etapă de căutare se poate simplifica, dacă ții cont de recomandările pregătite pentru tine în acest articol. 

Tastaturi de gaming pe care ți le recomandăm

1. HyperX Alloy Origins 65 Aqua Switch

HyperX Alloy Origins 65 Aqua S este o tastatură de gaming compactă și funcțională. Este fabricată dintr-un corp durabil, realizat complet din aluminiu. Dispune de comutatoare HyperX echilibrate, evaluate pentru a rezista la 80 de milioane de apăsări pe tastele double shot PBT. 

Este un produs cu lumini RGB, ce permite să ajustezi unghiul tastaturii în trei moduri diferite. Fii liber să personalizezi si mai mult tastatura de gaming (macro-uri, profiluri de iluminare și multe altele) cu HyperX NGENUITY. Alte funcții: Game Mode, 100% anti-ghosting și N-key rollover.

2. Redragon Mitra RGB Red Switch 

Redragon Mitra RGB Red Switch este o tastatură mecanică pentru jocuri, ce dispune de 104 taste pe bază de comutatoare mecanice personalizate. Este o soluție proiectată pentru longevitate, cu o capacitate de răspuns foarte bună. Tastatura cu LED RGB dispune de capace turnate prin injecție dublă, oferind o iluminare de fundal uniformă, pe care o poți programa așa cum vrei.

Tastatura are un cadru realizat dintr-un aliaj metalic și ABS. Funcția n-Key Rollover permite performanțe de joc optime. Are un design ergonomic, special conceput pentru a evita alunecările pe suprafața de suport. Conectorul tastaturii este placat cu aur împotriva coroziunii, astfel încât să poată fi asigurată o conexiune fiabilă.

3. Razer BlackWidow V3 Pro 

Această tastatură de la Razer se remarcă prin calitatea materialelor de construcție premium și durabilitatea sa. Este echipată cu comutatoare (switch-uri) mecanice, pentru experiențe tactile și sonore plăcute. Timpul de răspuns este foarte rapid, iar autonomia bateriei este de până la 200 de ore. 

Tastatura este compatibilă cu diferite sisteme de operare și console, iar iluminarea RGB poate fi personalizată în funcție de preferințele utilizatorului. Conform recenziilor utilizatorilor, Razer BlackWidow V3 Pro oferă performanțe excelente în jocuri, fără lag-uri sau apăsări nedorite.

4. Logitech G915 TKL

Această tastatură wireless de la Logitech impresionează prin designul său subțire și elegant, fiind construită din materiale de înaltă calitate. Este echipată cu switch-uri mecanice GL, care oferă o acțiune rapidă și silențioasă.

Cele mai citite articole

Timpul de răspuns este foarte scurt, iar autonomia bateriei poate ajunge până la 40 de ore. Tastatura este compatibilă cu diferite sisteme de operare și console, iar iluminarea RGB poate fi personalizată. Utilizatorii apreciază performanțele superioare ale tastaturii în jocurile de acțiune și strategie.

5. Corsair K63 Wireless

Acest model de tastatură pentru gaming se remarcă prin construcția solidă și durabilitatea sa. Este echipată cu comutatoare (switch-uri) mecanice Cherry MX, care oferă o experiență precisă și rapidă. Timpul de răspuns este foarte bun, iar autonomia bateriei poate ajunge până la 15 ore. 

Tastatura este compatibilă cu diferite sisteme de operare și console, iar iluminarea RGB poate fi personalizată. Utilizatorii apreciază performanțele solide ale tastaturii în jocurile de tip shooter și MOBA.

6. SteelSeries Apex Pro

Îți prezentăm un model de tastatură pentru gaming de la SteelSeries, ce se remarcă prin construcția sa robustă și durabilitatea ridicată. Este echipată cu switch-uri mecanice OmniPoint ajustabile, care permit personalizarea nivelului de sensibilitate. Timpul de răspuns este foarte rapid, iar autonomia bateriei poate ajunge până la 40 de ore. 

Tastatura este compatibilă cu diferite sisteme de operare și console, iar iluminarea RGB poate fi personalizată. Utilizatorii apreciază performanțele excelente ale tastaturii în jocurile de tip RPG și MMO.

7. HyperX Alloy Origins 60

Această tastatură wireless de la HyperX se remarcă prin designul compact și portabilitatea sa. Este echipată cu switch-uri mecanice HyperX, care oferă o experiență foarte bună în timpul jocului. Timpul de răspuns este foarte scurt, iar autonomia bateriei poate ajunge până la 30 de ore.

Tastatura este compatibilă cu diferite sisteme de operare și console, iar iluminarea RGB poate fi personalizată. Utilizatorii apreciază performanțele excelente ale tastaturii în jocurile de tip platformer și puzzle. Descoperă și alte modele de tastaturi de gaming

Tastaturi pentru gaming cu iluminare RGB

Avantajele tastaturilor RGB pentru gaming sunt numeroase și pot aduce atât beneficii estetice, cât și funcționale. Iluminarea personalizabilă a tastaturii permite utilizatorului să creeze un setup de gaming unic și compatibil cu celelalte componente ale sistemului pe care se joacă. De asemenea, poate fi setată pentru a semnaliza anumite acțiuni în joc. Ex: aprinderea unei anumite culori, atunci când se activează un skill nou, sau când se primește un mesaj în joc.

În ceea ce privește impactul tastaturilor RGB asupra performanței în jocuri, există opinii împărțite. Deși asigură o experiență plăcută în utilizare, iluminarea în sine nu îmbunătățește neapărat performanța. În unele cazuri, iluminarea intensă sau pattern-urile complexe pot chiar să distragă atenția jucătorului în timpul jocului.

Este important să reții și faptul că tastaturile RGB necesită mai multă energie decât cele obișnuite. De asemenea, LED-urile utilizate pentru iluminare pot avea o durată de viață mai scurtă decât restul componentelor tastaturii, ceea ce poate duce la necesitatea înlocuirii acestora în timp.

Prețul tastaturilor RGB poate fi un alt factor determinant în alegerea unei tastaturi pentru gaming. În general, tastaturile RGB sunt mai scumpe decât cele fără iluminare. Cu toate acestea, este important ca fiecare utilizator să evalueze dacă investiția suplimentară într-o tastatură RGB merită, pentru a-si construi setup-ul de gaming pe care și l-a dorit mereu.  

Tastaturi pentru gaming silențioase

Tastaturile pentru gaming silențioase sunt special concepute pentru a reduce zgomotele produse de apăsarea tastelor, făcându-le ideale pentru cei care doresc să se bucure de jocurile preferate, fără a-i deranja pe cei din jur, atunci când dorm sau lucrează în aceeași încăpere. Pe piață există o varietate de tastaturi pentru gaming silențioase, oferite de branduri renumite precum Logitech, Razer și Corsair.

Aceste modele se pot diferenția prin caracteristici precum iluminarea RGB personalizabilă, rezistență la apă, design-ul ergonomic și taste programabile. Însă cel mai important este tipul switch-urilor, esențial pentru nivelul de silențiozitate atins. Switch-urile Cherry MX Red și Brown sunt apreciate pentru faptul că nu produc zgomote puternice la apăsare și asigură un feedback tactil optim.  

Acum știi mai multe despre cele mai bune tastaturi de gaming ale acestui an. Explorează oferta disponibilă online, identifică modelele analizate astăzi și, pe baza bugetului de care dispui, alege cea mai bună tastatură pentru jocurile video preferate. 

Cele mai citite articole