Unele lucrurii nu se demodează niciodată și este și cazul unor formații peste a căror muzică nu se observă trecerea anilor și despre care putem spune clar că sunt oldies but goldies.

1. Scorpions – Este o trupă muzicală germană care de-a lungul timpului a trecut prin mai multe stiluri muzicale, acestea variind de la hard rock până la heavy metal. Trupa s-a format în 1965. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale formației Scorpions este „Rock You Like a Hurricane” care a devenit un fel de imn rock al anilor ’80. Apoi au urmat alte melodii care i-au făcut celebri în toată lumea, iar „Wind of Change”, „No One Like You”, „Send Me an Angel” sau „Still Loving You” sunt doar câteva dintre ele. La nivel mondial, trupa are o cifră de vânzări de aproape 100 de milioane de înregistrări.

2. Guns N’ Roses – A luat naștere în anul 1985, în California și este o trupă de hard rock care a depășit 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor este „November Rain”.  Popularitatea Guns N’ Roses este atât de mare, încât în lume s-au vândut zeci de mii de tricouri cu această trupă și alte obiecte de merchendising. În plus, unul dintre cele mai accesate jocuri de pe casino.netbet.ro este slotul Guns N’ Roses, inspirat tocmai din povestea trupei. Lansat în 2016 de compania NetEnt, acest joc are o coloană sonora de excepție, formată din cinci melodii de la celebra trupă americană, iar printre simboluri îi regasim și pe Axl Rose, Slash și Duff McKagan.

Cele mai citite articole

3. Metallica – Tot în California a fost înființată și trupa de Heavy metal Metallica. Aceasta a fost formată în anul 1981, iar în privința vânzărilor, ca și celelalte două trupe, succesul lor făcut înconjurul lumii. Trupa a vândut peste 100 de milioane de discuri la nivel global. „Nothing Else Matters”, „The Unforgiven” sau „Wherever I May Roam” sunt doar câteva dintre piesele care i-au purtat pe băieți în concerte în întreaga lume inclusiv în România, unde au susținut patru spectacole, ultimul având loc în 2019 pe Arena Națională din Capitală. De-a lungul timpului, Metallica a obținut sapte premii Grammy, ultimul fiind luat în 2004 – Best Metal Performance  pentru „St. Anger”.

4. The Rolling Stones –  Fără doar și poate o trupă care a făcut istorie este The Rolling Stones, care a lansat 55 de albume și compilații de-a lungul carierei. Formația este englezească și a devenit cunoscută în anii ’60, fiind înființată în 1962 de Brian Jones, Mick Jagger și Keith Richards. Este una dintre cele mai longevive trupe, cu mici pauze prin anii ’70-’80, cand Jagger si Richard au vrut să încerce și cariere solo, dar fără prea mare succes. Trupa a fost și în România, în 2007, iar concertul a avut loc pe stadionul Lia Manoliu din București. „Paint It, Black”, „Angie”, „Miss You” sau „Sympathy For The Devil” sunt câteva dintre melodiile cântate până la epuizare de fanii din întreaga lume. Și este de precizat că cei de la The Rolling Stones au avut 37 de piese în top 10 singles de-a lungul timpului.

5. AC/DC – Este o trupă care a fost formată în 1973, în Australia, de frații Malcolm și Angus Young și este cunoscută pentru stilul hard rock/blues rock și uneori heavy metal, însă ei consideră că stilul lor este simplu: rock and roll. La nivel mondial ei au vândut 200 de milioane de înregistrări, dintre care doar în Statele Unite ale Americii s-au cumpărat 71,5 milioane de albume. Muzica lor este perfectă pentru road trip-uri sau serile cu prietenii care vor prefera să cânte cât pot de tare versurile celebrei piese „Highway to Hell” sau cele ale pieselor „Thunderstruck” sau „Back In Black” în loc să se uite la cele mai bune seriale online de anul acesta.

Cele mai citite articole