Volatilitatea sloturilor depinde de foarte mulți factori din etapele de dezvoltare. Pe măsură ce joci cât mai mult în cazino sau încerci cât mai multe variante de sloturi din cazino, vei observa că multe dintre jocuri au stiluri diferite de joc și oferă plăți în moduri diferite. Unele sloturi au multe plăți mici, altele au multe plăți mari, iar unele jocuri plătesc bine doar în momentul în care declanșezi funcțiile speciale sau plăți care cresc până la valoarea jackpotului. Oricare ar fi explicația, în paragrafele următoare vei afla tot ce trebuie să știi despre volatilitatea sloturilor online. 

Ce reprezintă volatilitatea

La fel ca orice alt metric măsurabil dintr-un slot, volatilitatea este și ea unul dintre criteriile în baza căruia un joc de slot ar putea fi mai mult sau mai puțin eficient. Prin urmare, orice jocuri ca la aparate vor avea o volatilitate, iar tu trebuie doar să știi care este aceea și ce efect ar putea avea asupra tuturor sesiunilor tale de joc. Volatilitatea poate schimba complet modul în care trebuie să pariezi la un joc sau poate însemna că nu mai trebuie să te atingi niciodată de un joc de slot de la acel producător. Un lucru sigur despre volatilitate este că jucătorii nici măcar nu știu că aceasta există și că nimeni nu este interesat de cât de volatil este un slot dacă acesta este distractiv. 

Motivele sunt multe, dar în general, un cazino online nu își va promova jocurile și nici ofertele folosind volatilitatea sloturilor pentru că nu asta își doresc jucătorii. Nici măcar detalii despre RTP nu vedem foarte des, deci de ce ar fi un factor precum volatilitatea atât de important? Pentru echipa noastră, dar și pentru cititorii noștri, vom explica ce înseamnă volatilitatea și cum poți să o folosești pentru a te pregăti atunci când pariezi la unul sau mai multe sloturi.

Volatilitatea mare – Volatilitatea mare a sloturilor nu face altceva decât să îți indice faptul că frecvența liniilor câștigătoare este destul de mică, dar atunci când primești un câștig, acesta va fi destul de substanțial. Prin urmare, dacă vei fi câștigător rar, dar nu știi nici cât de mare este premiul, asta face ca un slot să fie foarte volatil.

Volatilitatea mică – Dacă un slot nu este foarte volatil și îți oferă mereu lucruri la care te-ai aștepta, asta se traduce printr-o serie de câștiguri destul de mare, cu linii câștigătoare frecvente, dar unde sumele câștigate nu sunt foarte mari, iar la unele jocuri sunt chiar mai mici decât miza.

Sloturi cu volatilitate mare

Cele mai citite articole

Astfel ajungem să discutăm despre diferitele categorii de sloturi și despre ce impact are volatilitatea asupra jucătorilor. De exemplu, volatilitatea mare este cea care este preferată de cazinouri, dar și de jucători. De o parte pentru că oferă acțiune, câștiguri mari și suspans, iar de cealaltă pentru că îi atrage pe jucători să caute adrenalina specifică acestor jocuri. Doar la sloturile cu volatilitate mare vei putea întâlni plăți mari sau jackpoturi de milioane de dolari. De aceea, vei observa și că foarte multe dintre sloturile cu volatilitate mare sunt de obicei sloturi progresive unde există un jackpot progresiv. 

Volatilitatea mare este specifică și sloturilor unde timp de sute de rotiri abia dacă obții un câștig, dar când ai lansat speciala ești recompensat pentru toate momentele pierdute și timpul investit.

Sloturi cu volatilitate medie

Volatilitatea medie nu este ceva ce ai putea să identifici foarte clar și de cele mai multe ori este identificată doar de către jucătorii cu mai multă experiență. Din cunoștințele noastre, sloturile cu volatilitate medie au reprezentat mereu o cale de mijloc și alegerile făcute de jucătorii care caută mereu să aibă parte de o sesiune ceva mai relaxantă. Prin urmare, nu te vei bucura nici de jackpoturi progresive, dar ai șanse destul de mari să câștigi și suficiente linii de plată încât să nu te simți constrâns.

Mai mult decât atât, cei de la Pragmatic Play sunt printre cei mai cunoscuți dezvoltatori de jocuri la care vei găsi asemenea jocuri. 

Sloturi cu volatilitate mică

Cele pe care le vei juca mereu pentru a te distra în cazino. Dacă ai un buget mic pe care vrei să îl joci cât mai mult pentru a avea parte de un joc eficient de cazino, nu trebuie să faci altceva decât să mergi în cazino și să alegi sloturile cu volatilitate mică. Cei de la Playtech au o colecție impresionantă de astfel de sloturi și cu siguranță vei găsi la ei unul sau mai multe jocuri pe care să le joci.

Concluzie

Acestea sunt toate detaliile de care ai nevoie despre volatilitatea sloturilor. Pentru mai multe informații despre cum te poți juca mereu corect la aceste jocuri, nu ezita să începi o sesiune și să fii atent la modul în care plătește un anumit slot. Mult noroc!

Cele mai citite articole