Este greu de imaginat industria agricola moderna fara tot felul de utilaje agricole specializate. Utilajele universale pentru agricultura sunt utilizate cu succes in diferite etape ale productiei agricole. Echipamentul selectat corespunzator nu numai ca economiseste timpul lucrului pe teren, dar mareste si eficienta generala a complexului agricol. 

Datorita acestui fapt, creste si profitabilitatea productiei in ansamblu. Dar toate acestea sunt posibile numai cu utilizarea de utilaje agricole moderne si echipamente adecvate. Din fericire, producatorii de astazi ofera o gama destul de extinsa de utilaje agricole pentru diverse scopuri.  

Tipuri de utilaje agricole

Specialistii si producatorii ofera diferite clasificari ale utilajelor agricole. Cel mai adesea, toate sunt distribuite in diferite categorii in functie de scopul lor, si anume:

Echipament de recoltare. In primul rand, vorbim de combine multifunctionale si alte echipamente (header de rand, cositoare speciale etc.). Recoltatoarele sunt foarte cautate astazi, deoarece nu doar ca pot sa recolteze, ci si sa curete, precum si sa livreze la locul de descarcare.

Echipamente pentru lucrari de semanat. Aceasta categorie include diverse semanatori, buncare si rezervoare de stocare de diferite dimensiuni. Prezenta unor astfel de echipamente si dispozitive asigura cea mai competenta si eficienta semanare a materialului de seminte.

Cele mai citite articole

Utilaje agricole de cultivare a solului. Fara pregatirea atenta a solului, o recolta buna este exclusa. Asistenta nepretuita in acest sens, este oferita de role speciale, cultivatoare, pluguri, motocultoare si alte echipamente speciale. Aceste tipuri de utilaje agricole sunt potrivite pentru utilizare in diverse conditii climatice si de functionare.

Echipamente furajere. Recoltarea furajelor in agricultura are loc la scara destul de mare. Aceasta lucrare nu se poate face fara utilaje agricole speciale de destinatie universala. Acestea folosesc diverse duze auxiliare si sisteme cu balamale. Iar tractoarele in sine, presele de balotat, cositoare si alte utilaje agricole, pe langa recoltarea furajelor, isi pot efectua presarea, ambalarea si transportul.

Echipamente si unitati suplimentare

Problema nu se limiteaza la aceste utilaje agricole. La fel de importante sunt unitatile auxiliare responsabile cu prelucrarea apost-recoltare a materiilor prime, alimentarea cu apa a zonelor cultivate, transportul culturilor si o serie de alte lucrari de diferite tipuri.

Se remarca utilajele agricole care sunt folosite pentru cultivarea competenta a culturilor specializate. Mai ales vorbim despre in, hamei, ceai, sfecla si alte plante care au nevoie de ingrijire speciala. 

Automatizarea pe scara larga a utilajelor agricole simplifica foarte mult gestionarea acestora si, in acelasi timp, creste functionalitatea echipamentului in sine. Iar sistemele de navigatie inovatoare si alte echipamente moderne, fac posibila reducerea la minimum a participarii umane la munca, fara a compromite calitatea acesteia. 

Este important nu numai sa comanzi masini agricole fiabile si dovedite, ci si sa le selectezi corect, tinand cont de o serie de aspecte de baza si auxiliare. In primul rand, se iau in considerare caracteristicile tehnice ale utilajelor in sine. 

Cele mai citite articole