Mașinile de tocat carne din oțel inoxidabil sunt durabile, fiabile, rezistente la coroziune și oxidare, potrivite perfect pentru procesarea alimentelor. Corpul acestor mașini de tocat carne și multe părți de lucru, cum ar fi  melc, grile, un bloc de conectare șurub-roată, cuțite de carne și accesorii pentru tăierea legumelor, răzătoarelor și tocătoare sunt realizate tot din oțel inoxidabil. 

Oțelul inoxidabil nu corodează, nu ruginește și nu are nevoie, așa cum era necesar pentru mașinile de tocat carne manuale, să fie uscate imediat după utilizare și după ce au fost spălate. Aceste mașini de tocat electrice sunt excelente pentru tocat alimente acide, cum ar fi lămâi și fructe de pădure, deoarece nu le distrug vitaminele.

Mașini de tocat carne – Modele și accesorii

Unele dintre modelele de mașini de tocat sunt echipate cu un sistem profesional de cuțite din oțel aliat. Acestea includ un cuțit principal și 3 grile cu găuri de 3 mm, 5 mm și 8 mm pentru diferite dimensiuni ale cărnii tocate. Pentru prelucrarea legumelor, au în dotare o răzătoare și tocătoare, precum și un accesoriu pentru tăiere cuburi, tot din oțel inoxidabil. Alte modele sunt echipate cu un cuțit din oțel inoxidabil SUS42, un cuțit cu role pentru prelucrarea cărnii și o unitate de încărcare separată pentru prelucrarea legumelor cu trei răzătoare: grosieră, fină și tocătoare.

Motor

Motoarele puternice ale mașinilor de tocat carne electrice permit tocarea cărnii, tăierea legumelor, raderea brânzei într-un timp foarte scurt. Pentru a preveni ruperea la procesarea cărnii fibroase, mașina este prevăzută o funcție inversă. La unele modele, această funcție se activează automat. Viteza de derulare poate fi selectată în funcție de tipul de mâncare. 

Cele mai citite articole

Toate modelele au 2, 3 viteze. Vitezele mari sunt indicate pentru prelucrarea cărnii de vită sau de porc, iar cele mai mici sunt pentru pui, pește, fructe de pădure. Unele modele sunt echipate cu sistemul de montare Smart Lock, care permit asamblarea, dezasamblarea și atașarea rapidă și comodă a mașinii de tocat carne. Modelele controlate electronic au un afișaj LCD care arată parametrii de funcționare. Mașinile de tocat carne din oțel inoxidabil te vor ajuta în bucătăria ta, acestea fiind asistenți indispensabili și de neînlocuit.

De ce ai nevoie de o mașină de tocat carne?

Cu siguranță, există și persoane care se întreabă de ce au nevoie de o maşină de tocat carne dacă ei sunt vegetarieni? Din acest motiv, vegetarienii o vor trata cu indiferență. 

Însă, mașina de tocat carne este destinată atât tocării unor cantități mari de carne, dar, din fericire, acum multe modele sunt echipate cu atașamente speciale care îți permit nu numai să toci carnea, să faci cârnați de casă, ci și să procesezi legume, tocate sau mărunțite etc. 

Versatilitatea aparatului, face uneori posibilă înlocuirea unui robot de bucătărie care nu poate manipula bucăți mari de carne. Puterea mașinii de tocat carne este suficientă pentru a toca atât carnea, cât și legumele tari.

Cele mai citite articole